Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalno žegnanje konj in 4. dan odprtih vrat KD Šmarje (foto in video)


Na Vidovo nedeljo je pri cerkvi sv. Vida v Šentvidu pri Grobelnem potekalo tradicionalno, že 14. žegnanje konj. Po končanem blagoslovu pa je sledil že 4. dan odprtih vrat Konjeniškega društva Šmarje pri Jelšah, ki so se ga udeležili številni lastniki konj in ostali obiskovalci. 

Blagoslov konj sta letos opravila šentviški župnik Janez Nerad in salezijanec Tone Lipar. Prisotne sta pozdravila tudi predsednik KD Šmarje pri Jelšah Miran Frece in šmarski župan Jože Čakš. Med blagoslovom in simboliki podeljevanja kruha in soli, so zapele cerkvene pevke, po končanem blagoslovu pa so konjeniki krenili proti sedežu KD Šmarje pri Jelšah v Spodnjih Selcah, kjer je sledilo popoldansko druženje. 

V Spodnjih Selcah so člani KD Šmarje pri Jelšah pripravili vse za odlično popoldne v družbi konjenikov. Manjkalo ni niti hrane niti pijače, čutiti je bilo obilo dobre volje in odličnega vzdušja. Obiskovalci, ki se jih med našim obisku sicer ni trlo, so lahko za pokušino zajahali konje in ponije. Dogodka so bili veseli predvsem najmlajši, ki so si z zanimanjem ogledovali plemenite živali.

 

Zgodba KD Šmarje sega ducat let v preteklost, ko je bilo društvo ustanovljeno. S časoma so se pridružili novi člani in danes jih je v društvu okoli 40. Skupno vsem članicam in članom je ljubezen do konj in s tem povezane narave. Leta 2008 so člani KD Šmarje pri Jelšah v Spodnje Selce pripeljali kozolec, ki danes ponosno stoji in nudi zavetje konjenikom in obiskovalcem, ima vse potrebno – od kopalnice s straniščem, vodovod, elektriko ter ogrado za konje.

Vse od 2011 pa v KD Šmarje pripravljajo dneve odprtih vrat. Slednje je namenjeno druženju tako s konjeniki kot obiskovalci, seveda pa ne moremo pozabiti na promocijo konjeništva. Na dneve odprtih vrat vabijo vse ljudi dobre volje. 

 

Vabljeni, da prisluhnete nagovoru župana Jožeta Čakša pri cerkvi sv. Vida v Šentvidu, pred kamero pa smo povabili tudi predsednika KD Šmarje pri Jelšah Milana Freceta, ki nam je zaupal namen dneva odprtih vrat KD Šmarje pri Jelšah. V galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate utrinke z dogodkov. 

 

 

 

 

v/t/f: eH 

Zagotovite si najcenejše vstopnice za Pivo in cvetje 2014 – samo prvih 30 naročnikov: 

pivo-cvetje-polsi-klik