Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 10. 6. 2014


Pridelovali indijsko konopljo

4. 6. 2014, v večernem času, je prišlo do požara na gospodarskem poslopju v Tržišču pri Rogaški Slatini. Na kraju so gasilci pogasili požar, pri pregledu pogorišča pa je bilo ugotovljeno, da je gospodarsko poslopje zagorelo zaradi kratkega stika na električni napeljavi. Prav tako je bilo ugotovljeno, da so imeli lastniki v gospodarskem poslopju laboratorij za gojenje indijske konoplje, ter v njem še vedno 46 sadik indijske konoplje.

Policisti so v nadaljevanju pridobili odredbo za hišno preiskavo stanovanjskih objektov na istem naslovu in pri tem našli cca 10 kg posušenega mamila  – marihuane, ki je bila pripravljena za nadaljnjo preprodajo, še več sadik indijske konoplje, ter nekaj drugih snovi, za katere obstaja sum, da gre za mamilo. Zoper tri osumljene bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Nesreča kolesarke

7. 6. 2014 se je v Rogaški Slatini zgodila prometna nesreča, v kateri je bila udeležena voznica kolesa. Navedena se je vozila po pločniku iz Rogaške Slatine proti Tržišču. Med vožnjo je zapeljala na vozišče, pri čemer je izgubila oblast nad kolesom in padla. V nesreči se je huje telesno poškodovala.

Vozil pod vplivom alkohola   

9. 6. 2014, v popoldanskem času, so policisti v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali voznika kolesa z motorjem. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik vozi pod vplivom alkohola, saj je alkotest pri preizkusu alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so kršitelju odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na sodišče.

 

                                                           Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                            policijski inšpektor I