Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 19. 3. 2014


Raziskali vlome v vikende na območju Drevenika in delov delovnih strojev v Sp. Negonju

Policisti PP Rogaška Slatina so 13. 3. 2014, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo pri občanu z območja Slovenskih Konjic. Navedenega so policisti sumili tatvine delov delovnih strojev, ki je bila storjena v času od 1. 3. 2014, do 3. 3. 2014, v Sp. Negonju. Prav tako so policisti sumili, da je omenjeni storil tudi vsaj deset kaznivih dejanj velikih tatvin – vlomov v vikende na območju Drevenika.

O omenjenih vlomih so policisti poročali minuli teden. V hišni preiskavi so policisti PP Rogaška Slatina pri osumljenemu našli nekaj predmetov, ki so izvirali iz vlomov, prav tako pa so ugotovili, da je veliko predmetov že prodal. Osumljenemu so policisti odvezli prostost po določilih Zakona o kazneskem postopku, nato pa so z zbiranjem obvestil našli in zasegli še večino ostalih odtujenih predmetov. Zoper osumljenega bodo policisti izpisali kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo.

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljena in pod vplivom alkohola

17. 3. 2014, v večernem času, so policisti v Tekačevem ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik vozi vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in da kaže znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je elektronski alkotest pokazal, da ima 0,63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so kršitelju na podlagi določil 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa vozilo zasegli, ter bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče.

 

                                                           Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                               policijski inšpektor I