Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjur prihaja energetsko svetovalna pisarna; v Dramljah odprli obnovljeno šolo (video)


 

V Šentjurju so v petek predstavili izvajanje lokalnega energetskega koncepta in programe Slovenskega okoljskega javnega sklada oz. Eko sklada.

Pri slednjem v letošnjem letu ponujajo za dobrih 51 milijonov evrov spodbud, od česar je 40 % nepovratnih sredstev. V zadnjih šestih letih so pripomogli k več posegom v več kot 60 tisoč objektih.

Ob tej priložnosti je bila predstavljena tudi novost – energetsko svetovalna pisarna, ki bo z marcem začela brezplačno delovati v prostorih Podjetniškega inkubatorja Šentjur na Mestnem trgu 2. Odprta bo vsako prvo in tretjo sredo v mesecu, od 12. do 16. ure, vodil pa jo bo energetski svetovalec Dušan Jug.

 

Na videoposnetkih šentjurski energetski svetovalec Dušan Jug in direktor Eko sklada Milenko Ziherl

 

 

Ena od večjih investicij, ki so jih v občini Šentjur izvedli v zadnjem času je energetska sanacija osnovne šole in vrtčevske enote v Dramljah. Za poseg v vrednosti skoraj dveh milijonov evrov so pridobili tretjino sofinancerskih sredstev iz Eko sklada. Ko so pred leti želeli izboljšati pogoje poučevanja, so upali zgolj na sanacijo dotrajane strehe, na koncu pa se lahko šolsko poslopje po dobrih 33 letih od izgradnje pohvali s številnimi novostmi. Na koncu koncev v Dramljah računajo, da bodo z zmanjšano porabo na račun prenove na leto privarčevali okoli 25 do 30 tisoč evrov.

FOTOGALERIJA Z ODPRTJA

 

v: bR