Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 15. 1. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 7. 1. do 13. 1. 2014 na šentjurski policijski postaji: 

1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 39
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 62
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 1

 

 

Tatvina mopeda
Dne 07.01.2014 je bila prijavljena tatvina mopeda znamke TOMOS, tip APN6, ki je bil odtujen pred mesecem dni. Sledi kazenska ovadba.

Zaseg vozila
Policisti PP Šentjur so 08.01.2014 zasegli vozilo vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja, prav tako pa je vozil pod vplivom alkohola. Kaj bo sodnik storil z vozilom, ni znano, si je pa prislužil kazen v višini najmanj 1.100 €.

Manjši požar
V večernih urah so intervenirali gasilci in policisti, saj je bil zaznan ogenj in dim na objektih v okolici Šolskega centra Šentjur. Na srečo je zagorelo le v dimniku. Gasilci PGD Šentjur so zadevo pravočasno pogasili, zaradi česar materialna škoda ni nastala.
Prepoved približevanja
Tokrat so se dejanja, ki sovpadajo z elementi nasilja v družini, zgodila zelo mladi družini. Kljub vsemu je bila kršitelju izrečena prepoved približevanja. Prav tako bo zadeva odstopljena v reševanje na sodišče.

Pojav posebnih tatov v Šentjurju
V Šentjurju so se pojavile osebe, ki na drzen način okradejo oškodovanca. Tako se je zgodilo tudi tega dne, ko so do občana, ki je odhajal od bankomata, pristopili trije neznanci, ki so ga prosili, da jim pokaže pot do znanega objekta v Šentjurju. Pri tem ga je eden kot nehote malo odrinil. Oškodovancu v tem trenutku še ni bilo jasno, da v žepu nima več denarnice. Ko pa je to ugotovil, pa je bilo že prepozno. Zato previdno.

Kršitev JRM
V okolici Šentjurja je v prišlo do prepira, vpitja in kričanja med taščo in snaho. Policisti so zadevo pomirili z globo.

Pojav prijaznih neznancev
Po naši občini krožijo osebe, ki ob prihodu do hiše prinašajo pozdrave od osebe, ki bi naj jo poznali. Pri tem na vsak način želijo vstopiti v hišo. Kaj sledi naprej, ne potrebuje posebne razlage. Občane zaradi tega ponovno opozarjamo, da naj v svoje domove ne spuščajo oseb, ki jih ne poznajo, sploh v primeru, če so pretirano prijazni in nam prinašajo pozdrave iz daljnih krajev. Za take stvari dan danes med drugimi načini prenosov pozdravov uporabljamo tudi internet.

Tatvina drv
Oškodovanec je 13.01.2014 opazil, da mu nekdo krade drva. Tako mu je tekom zadnjih mesecev neznanec odtujil okoli 2 m3 drv in ga s tem oškodoval za najmanj okoli 100 €.

 

 

OBVESTILO »BODI TRENUTNO NEDOSEGLJIV, ČE ŽELIŠ OSTATI ŽIV«

Od 13.01.2014 do 26.01.2014 bodo policisti še bolj poostreno nadzirali voznike nad uporabo mobilnih telefonov, zatorej velja opozorilo, da tega vozniki ne počnejo med vožnjo, razen če je le ta uporaba prostoročna. Kazen za neupoštevanje predpisa znaša 120 €.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP