Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

31. 12.: Prisilna uprava v šentjurski “Preskrbi”


Okrajna skupščina je nadalje sklenila, da se postavi za trgovsko podjetje »Preskrba« Šentjur prisilna uprava, ker se tam delavsko samoupravljanje ni razvijalo v prid te gospodarske organizacije, zaloge raznega blaga so se večale končno tudi zato, ker se je podjetje skušalo uveljavljati kot nekak grosist z mešanim blagom, za kar pa niso podane niti potrebe niti pogoji.

Prisilna uprava v »Preskrbi« Šentjur bo imela mnogo in dokaj težkega dela. Prav tako pa bodo tudi v vseh ostalih trgovskih podjetjih okraja Celje-okolica morali takoj začeti s sistematičnimi pripravami za reorganizacijo. O tem bodo brez dvoma tudi še razpravljali gospodarski organi okraja, tako da bodo najprej ustvarjeni pogoji za reorganizacijo.

Namen reorganizacije je v tem, da pride delavske samoupravljanje čim bolj do veljave, pa tudi, da bo trgovina nudila potrošniku čim kvalitetnejše blago po čim nižjih cenah in v čim bolj bogati izbiri. To bo tudi treba upoštevati pri sestavljanju novega predlogu za reorganizacijo, ko bodo pogoji za to podani. Če bomo z ustanovitvijo novih, manjših trgovskih podjetij dosegli navedeni namen, je reorganizacija potrebna, sicer pa je najprej potrebno ustvariti pogoje, bolje rečeno potrebo za njo.

Savinjski vestnik, 31. 12. 1953