Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ulice otrokom v Rogaški Slatini 2013 (foto)


V sredo, 16. oktobra, je VIZ II. OŠ Rogaška Slatina skupaj z občino Rogaška Slatina, Združenjem šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM), Prostovoljnim gasilskim društvom Rogaška Slatina in policijo, obeležila evropski dan prometne varnosti in dan brez avtomobila.

V okviru evropskega dneva prometne varnosti so izvedli medgeneracijski športni dan s preventivnimi aktivnostmi na temo varnosti v prometu. Namen akcije Ulice otrokom je z dolgoročnejšimi ukrepi preurediti kakšno od ulic v bližini šole v območje umirjenega prometa s hitrostjo vozil, omejeno na 5 km/h.

 

Učenci so se v šoli zbrali ob pol tretji uri popoldne. Po malici je sledil razgovor o pomenu gibanja, ekološkem vedenju, poudarek pa je bil na sodelovanju v prometu. Pogovarjali so se o pešcih, kolesarjih, odnosu do rumene rutice, odsevnih telesih ter kolesarskih in motorističnih čeladah. Kmalu po tretji uri so se učenci napotili do gasilskega doma v Ratanski vasi, kjer so se jim pridružili učenci podružničnih šol. Sledil je tek zdravja, na katerem so učenci v kategorijah 1. do 5. razred in 6. do 9. razred skupaj s starši tekli na določenih trasah.

Dan se je zaključil s športno zabavnim delom in druženjem na igriščih in atletski stezi. Tekmovali so v odbojki, košarki, hokeju, med dvema ognjema, v igrah na travi, poslikavi ceste, na koncu pa je bila pogostitev za vse udeležence. Letošnji gost prireditve je bil košarkar Sandi Čebular.

 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), ki jih je na dogodku posnel Marko Plavčak.