Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 9. 9. 2013


TATVINA FASADNE MREŽE BAUMIT     

3. 9. 2013 so bili policisti obveščeni o tatvini 18 kolutov fasadne mreže BAUMIT na gradbišču KZ v Kozjem, s katerim dejanjem je podjetje GIC GRADNJE D.O.O. oškodovano za cca. 1100 EUR. Za neznanim storilcem policisti še zbirajo obvestila, sledila bo kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

PRETEP MED PARTNERJEMA

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so bili 4. 9. 2013 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru med izvenzakonskima partnerjema v Šmarju pri Jelšah. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je med partnerjema prišlo do besednega prepira, ki je prerasel v medsebojno fizično znašanje. Oba sta iskala zdravniško pomoč. Za kršitev zoper javni red in mir pa sta bila obema vročena plačilna naloga. Ker je bila kršitev storjena v pričo otrok, še policisti zbirajo obvestila v smislu suma kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe.

ZASEG VOZILA PO ZPRCP

5. 9. 2013 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa izven naselja Lesično ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila RENAULT Laguna. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil v času izvajanja veljavnega ukrepa prepovedi vožnje po določbah Zakona o prekrških. Zaradi izpolnjenih zakonskih pogojev po ZPrCP, je bilo vozniku vozilo zaseženo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog za uvedbo postopka o prekršku na sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

6. 9. 2013 so policisti izven naselja Kozje obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa ter voznik osebnega avtomobila, ki je po trčenju med vozili s kraja pobegnil. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje po levi strani voznika osebnega vozila, kateri je bil takoj po nesreči izsleden v bližnji okolici. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. Zoper njega bo na sodišče podan obdolžilni predlog za uvedbo postopka o prekršku.   

     Iztok PINTER

   KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

             Višji policijski inšpektor II