Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Emina noč privabila več kot 1200 obiskovalcev (foto in video)


Zadnja avgustovska sobota je v Imenem, pod šotorom pri Hiši vin Emino, minila v znamenju druženja ob vrhunski žlahtni kapljici, kulinariki in odlični glasbi. Kmetijska zadruga Šmarje pri Jelšah je namreč organizirala Emino noč, tradicionalni dogodek, ki vsako leto privabi številne obiskovalce od blizu in daleč.

V Kmetijski zadrugi Šmarje pri Jelšah so se po kmalu po prenovi Kleti Imeno leta 2010 odločili prenoviti tudi vinsko znamko, ji zagotoviti potrebno prepoznavnost in dodano vrednost. Naslonili so se na tisočletno vinsko tradicijo in na lik Svete Eme, edine slovenske svetnice, ki je tudi tesno povezana s krajem in ljudmi. V skladu s prenovljeno vinsko znamko so kmalu preimenovali tudi Klet Imeno v Hišo vin Emino. Vse od takrat nova znamka pridobiva na prepoznavnosti, katere vodilo sta kvaliteta in dodana vrednost. Slednjo uresničujejo z lansiranjem modernih vinskih trendov (premierna penina Boemme leta 2011, rose 2012 ter letošnja nova linija vin Eminent). 

Letos so goste na Emini noči zabavale članice skupine Navihanke, ki so, kot že samo ime pove, poskrbele, da so gostje plesali in se zabavali, kot že dolgo ne. Pet mladih, a glasbeno izkušenih deklet, je z živahnostjo in posebno energijo na plesišče privabilo starejše in mlajše obiskovalce, ki so se vrteli v ritmih zabavnih in narodnozabavnih pesmi. 

Navihanke so poskrbele za odlično zabavo z veliko plesa
Navihanke so poskrbele za odlično zabavo z veliko plesa

Kapaciteta prireditvenega prostora je že takoj po uradnem začetku prireditve postala premajhna, a so spretni natakarji in natakarice kaj kmalu priskrbeli klopi in mize tudi izven šotora. Ob tem velja pohvaliti prav slednje, saj so skrbno in pravočasno poskrbeli za vsa žejna grla in lačna usta in jih kljub nenadejanemu številu gostov niso pustili čakati. Ob tem pa ne smemo mimo dejstva, da so tako za pripravo prireditve kot za hrano, pijačo in postrežbo skrbeli zaposleni na Kmetijski zadrugi Šmarje pri Jelšah in še enkrat več so prepričali obiskovalce, da njihovo dobro in kvalitetno delo presega dejavnosti, ki jih opravljajo v okviru službe.

 

Kmetijska zadruga Šmarje pri Jelšah je z odlično zabavo, začinjeno s kulinariko in vrhunsko kapljico, tudi letos poskrbela za nepozabne trenutke, ki so dandanes vse prej kot pogosti. Še enkrat več so dokazali, da je s trudom, željo in dobro voljo mogoče realizirati več kot s tarnanjem in pesimizmom, ki smo jim danes priče na vsakem koraku. Tega se zavedajo tudi številni upokojenci, bivši sodelavci zadruge, ki so se udeležili Emine noči in se tudi sicer redno udeležujejo dogodkov, ki jih organizira KZ Šmarje pri Jelšah.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov. V prvega smo zajeli utrinke zabave z Navihankami, v drugem pa lahko prisluhnete predsedniku Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah Stanku Javorniku, ki nam je v kamero zaupal nekaj zanimivosti in vizijo v prihodnosti.

Seveda pa smo pripravili tudi galerijo fotografij (klik!), posnetih na letošnji Emini noči. 

 

 

 

 

v/t/f: Egon Horvat