Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 10. 7. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 1. do 8. 7. 2013 na šentjurski policijski postaji:

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP  – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 25
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 56
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

TATVINA KMETIJSKE OPREME

Policisti so bili 2. 7. 2013 obveščeni, da je neznanec ponoči vlomil v zamreženo skladišče trgovine v Dobjem in iz skladišča odtujil več bal folije in mreže za izdelavo bal. Kdo je storilec policisti še poizvedujejo in so mu na sledi, saj so ugotovili, da je voznik robo v vozilo nalagal okrog 21.30 ure.

TATVINA VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini OA VW, Touareg, bele barve CE RR-153 na Planini pri Sevnici. Vozilo je bilo uro in pol pred prijavo tatvine opaženo v Šentjurju. Kdo je novi voznik odtujenega vozila, policisti ugotavljajo.

VZEL MU JE KOLO S POMOŽNIM MOTORJEM

Zvečer 3. 7. 2013 se je mladostnik s kolesom s pomožnim motorjem nahajal na igrišču v Šentjurju. Ker ni dovolil, da bi se z njegovim kolesom s pomožnim motorjem vozili še drugi, so mu kolo na silo odvzeli. Nepridipravi so kolo med vožnjo tudi poškodovali. Za svoje početje so bodo morali zagovarjati na sodišču.

TATVINA GORIVA IN KOLESA

4. 7. 2013 so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornih vozil na počivališču »ZIMA«. Ugotovili so, da so enemu od voznikov odtujili cca 200 litrov nafte, drugemu pa rezervno kolo s tovornjaka.

VLOM V GRADBENI KONTEJNER

V noči iz petka na soboto 6. 7. 2013 je nepridiprav vlomil v gradbeni kontejner ob cesti v Hruševec. Odtujil je nekaj orodja in goriva. Gradbenemu podjetju je povzročil za okoli 600 evrov škode

UKRADLI SO MU GSM

Na prireditvi »Klumpanje« je oškodovanec v šotoru, kjer je bil prostor za polnjenje gsm dal polniti svoj gsm in kljub pisnemu opozorilu, da sam odgovarja za svoj gsm, odšel. Ob vrnitvi je ugotovil, da mu je nekdo ukradel njegovo Sony Xperio.

 

VLOMILI SO MU V VOZILO

Nepridiprav je v noči na nedeljo, 7. 7. 2013, razbil šipo na parkiranem tovornem vozilu v Šentjuru in iz kabine odtujil torbico z dokumenti. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

PROMETNA NESREČA V ŠENTJURJU

V nedeljo 7. 7. 2013 so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila, ki je zaradi tega izgubila oblast nad vozilom in trčila v bok nasproti vozečega vozila. V nesreči je bil en potnik v vozilu lažje telesno poškodovan. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

NASVET

Prav tako bi vas radi opozorili, da se v času dopustov pripeti veliko vlomov v hiše in stanovanja, ki v tem času samevajo. Naprošamo vas, da stanovanje oz. hiše ne zapustite tako, da bo dajala videz, da v njej ne prebiva nihče. To bodo storilci izkoristili in vam izpraznili hišo oz. stanovanje. Najbolje bo, da si v času dopustov oz. daljše odsotnosti zagotovite kak obisk soseda oz. sorodnika, ki bo pobral pošto, se nekaj časa nahajal v stanovanju oz. hiši, kdaj pa kdaj prižgal luč. Če policisti prejmejo prijavo o vlomu v hišo ali stanovanje šele po nekaj dnevih oz. tednih je  preiskava s tem zelo otežena.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko Mlakar
Pomočnik komandirja PP

cialis