Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 15. 5. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 7. do 13. 5. 2013 na šentjurski policijski postaji:
 

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 0
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 24
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 54
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

 

TATVINA CIPRES

V torek 7. 5. 2013 so bili policisti obveščeni, da je preko vikenda je neznanec odtujil cca. 30 kom. cipres, ki so bile posajene okoli parcele nove stanovanjske hiše v Šentjurju. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 200 €. Kdo je storilec policisti še poizvedujemo.

VROČEKRVNA SOSEDA

V Šentjurju je starejša občanka 10. 5. 2013 zmerjala in napadala soseda. Na kraju je patrulja zbrala obvestila in vročekrvni občanki izdala plačilni nalog za plačilo globe zaradi kršitve javnega reda in miru.

TATVINA OGLEDALA

V noči na 10. 5. 2013 je neznani storilec iz vozila v Šentjurju demontiral zunanje vzvratno ogledalo in ga odtujil.

VLOMIL V VOZILO

Na Bohorju je neznanec iz dveh vozil 10. 5. 2013 odtujil denarnice. Oba oškodovanca sta v denarnicah poleg denarja in bančnih kartic imela napisani številki PIN kodi bančnih kartic. Tako je neznani storilec po dejanju odšel na bankomat in z njunima karticama dvignil denar.
Opozorilo – ne imeti napisano številko bančne kartice oziroma je ne hraniti zraven bančne kartice. Kdo je storilec, policisti še poizvedujejo.

PROMETNA NESREČA

Kolesarji na Kalobju so se peljali po klancu navzdol. Ko se je v ovinku nasproti pripeljal osebni avtomobil, je eden izmed kolesarjev pričel zavirati tako močno, da je padel po vozišču, voznik nasproti vozečega osebnega avtomobila pa se je umaknil na rob vozišča in pravočasno ustavil svoje vozilo ter tako preprečil hujše posledice.

POTREBOVAL COPATE

V noči na ponedeljek 13. 5. 2013 se je nekomu očitno tako hudo zaželelo športnih copat, da je vlomil v trgovino z obutvijo na tržnici v Šentjurju in odtujil NIKE copate za 50 evrov. Kdo je lastnik novih copat policisti še poizvedujemo.

 


TATVINA REGISTRSKE TABLICE

Občan iz Proseniškega je prijavil krajo registrskih tablic z vozila, katerim je sicer potekla veljavnost in ga je imel parkiranega doma.

ZGORELA BRUNARICA V RAKITOVCU

Okoli 13.30 ure 13. 5. 2013 je zagorela brunarica v Rakitovcu. Brunarica opremljena za bivanje je zgorela skoraj v celoti. Preiskava vzroka požara še traja, tako da bodo nadaljnje aktivnosti in ustrezen ukrep sledili šele po ugotovitvi vzroka.


OPOZORILO

Policisti ugotavljamo, da se na našem območju, predvsem na območju Planine pri Sevnice, Kalobja, Slivnice, Loke pri Žusmu, Prevorja, Dobja ponovno pojavljajo tujci in naši državljani, ki z raznimi pretvezami iščejo in odkupujejo staro železo. Nekaj je res takih, veliko pa jih z odpadlim železjem nima veliko skupnega. Glavni namen jim je odtujiti kak predmet, ki se da nato prodati. Še najraje imajo denar in zlatnino. Način storitve jim je še vedno isti in sicer vas eden ali pa dva storilca zamotita, drugi pa vam med tem časom preiščejo hišo in odtujijo vrednejše predmete. Ponavadi storilci iščejo oddaljene in osamljene hiše ter starejše osebe, oz. izkoristijo čas za dejanje v času, ko drugih stanovalcev ni doma.

Prav tako bi vas radi opozorili, da se bliža čas dopustov. V tem času bodo hiše in stanovanja samevala. Naprošamo vas, da stanovanje oz. hiše ne zapustite tako, da bo dajala videz, da v njej ne prebiva nihče. To bodo storilci izkoristili in vam izpraznili hišo oz. stanovanje. Najbolje bo, da si v času dopustov oz. daljše odsotnosti zagotovite kak obisk soseda oz. sorodnika, ki bo pobral pošto, se nekaj časa nahajal v stanovanju oz. hiši, kdaj pa kdaj prižgal luč. Če policisti prejmemo prijavo o vlomu v hišo ali stanovanje šele po nekaj dnevih oz. tednih je naša preiskava s tem zelo otežene.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko Mlakar
Pomočnik komandirja PP

cialis