Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Moški zbor Kozje s koncertom obeležil 35-letnico delovanja (foto in video)


Minulo soboto je v prostorih Gasilskega doma Kozje potekal koncert Moškega zbora Kozje, s katerim so obeležili 35 let delovanja. Uvodoma je povezovalka strnila celoten repertoar pesmi, ki so jih za obiskovalce pripravili člani MoPZ Kozje z umetniško vodjo Metodo Denžič. Na dogodku so bili prisotni župan občine kozje, podžupanja, vodja OI JSKD David Stupica, častni občan občine Kozje, dobitnica letošnjega zlatega grba Občine Kozje in številni drugi občani.

Moški zbor Kozje se ponaša s triinpol desetletnim delovanjem. Že od vsega začetka so člani zbora, ki so se na vajah sprva dobivali v Lesičnem, prihajali iz Kozjega, Pilštanja in Virštanja. Zanimivost zbora je v tem, da so v vseh petintridesetih letih delovali pod taktirko le treh zborovodij, zadnjih pet let jih vodi odlična Metoda Denžič. 

Zbor je seveda pozdravil tudi župan občine Kozje Dušan Andrej Kocman, ki je s ponosom izpostavil, da je tudi sam prepeval v MoPZ Kozje in to vse do takrat, ko se se dobivali še v Lesičnem. Izpostavil je pomen petja in kulture za ohranjanje jezika in identitete ljudi, ki na nekem področju živijo in ustvarjajo. Ob tem je poudaril, da se stvari skozi desetletja lahko ohranjajo in gojijo le, če obstaja ljubezen do njih. In MoPZ je nedvomno dokaz takšne ljubezni.  

Kot gostje so nastopili člani MePZ Vinea
Kot gostje so nastopili člani MePZ Vinea

MoPZ Kozje je tudi organizator srečanja kozjanskih pevskih zborov netekmovalnega značaja, namenjen druženju. Letos maja se bodo pod organizacijo MoPZ Kozje srečali že 22. 

Na srečanju vodja OI JSKD David Stupica članom zbora ob jubileju najprej čestital, nato pa v imenu JSKD podelil Gallusova priznanja in značke. Gallusova značka je jubilejna značka sklada, ki jo prejmejo posamezniki za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti. Stupica je podelil tudi 10 častnih značk, ki jih posamezniki prejmejo za vsaj 30 let udejstvovanja na področju zborovskega petja. 

Predstavnik OI JSKD David Stupica je skupaj z županom podelil nagrade in značke
Predstavnik OI JSKD David Stupica je skupaj z županom podelil nagrade in značke

Po podelitvi značk so besedo dobili gostje, ki so članom MoPZ na odru voščili vse dobro in jim zaželeli pestro pevsko dogajanje tudi v prihodnje. Med drugim so na oder stopili domača sopranistka Martina Zapušek, instrumentalist, pisec glasbenih besedil in ustanovitelj etno skupine Nojek Franci Černelč, predstavnik TD Pilštanj in KD Lesično-Pilštanj Miha Zakošek, predstavniki pevskih zborov iz Sromelj, Šentvida in Bistrice ob Sotli ter drugi.

 

Jubilejni nastop MoPZ Kozje so z nastopom popestrili tudi člani Mešanega pevskega zbora Vinea, ki so jubilantom ob koncu na odru pripravili tudi presenečenje, torto s svečami.  

Vabljeni k ogledu posnetka nagovora župana Dušana Andreja Kocmana, v galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate fotografije, posnete na dogodku. 

 
v/t/f: Egon Horvat