Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 6. 2. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 29. 1. do 4. 2. 2013 na šentjurski policijski postaji:
 

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 8
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 19
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 76
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

PA TAK OBISK …

Krajanka Šentjurja je 29. 1. 2013 v večernem času na obisk povabila tri znance. Ko so ti popivali in gledali televizijo so postali preglasni, kar je motilo gostiteljico, saj ni mogla spati. Vznemirjena je na pomoč poklicala policiste, ki so ugotovili, da je intenziteta kršitve tako majhna, da je bilo opozorilo kršiteljem več kot dovolj.

TATVINA GORIVA

V noči na 30. 1. 2013 so bili ponovno na delu tatovi goriva na počivališču Zima. V času, ko je voznik tovornega vozila, državljan Poljske, počival v vozilu, so mu iz posode za gorivo neznanci odtujili 350 litrov goriva. Prav tako so tatovi iztočili še 650 litrov iz tovornega vozila slovenske registracije. Tudi ta voznik je v vozilu spal in ni ničesar videl ali slišal. Nepridiprave je posnela varnostna kamera. Kdo so storilci policisti še poizvedujemo.

TATVINA GORIVA IZ GOSPODARSKEGA POSLOPJA

V isti noči je neznani storilec obiskal tudi kmetijo v okolici Dramelj. Pristopil je do lope odtujil 3 posode z gorivom. Nekaj je bilo dizelskega goriva, nekaj pa je bilo bencina.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

V poznem popoldanskem času 1. 2. 2013 je neznani nepridiprav izkoristil odsotnost stanovalcev ene izmed stanovanjskih hiš v Šentjurju. Neznanec je z neznanim ploščatim predmetom skozi vhodna vrata na terasi vlomil v stanovanjsko hišo. Notranjost hiše je preiskal in odtujil več izdelkov iz zlata. Policisti za storilcem še poizvedujejo. Vse občane naprošamo, da jim sporočijo, če so tega dne ali prej v Šentjurju zaznali kakšno sumljivo osebo ali vozilo.

NEUSPEŠEN POBEG

V večernem času 2. 3. 2013 je v Primožu pri Šentjurju prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Povzročiteljica, ki je vozila pod vplivom alkohola, je s kraja odpeljala, ne da bi nudila podatke drugemu udeležencu. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in na podlagi odpadlih delcev povzročiteljevega vozila vozilo in voznico tudi kmalu izsledili. Kaj je voznico pripeljalo do takega početja, bo morala povedati še na sodišču.

POŠKODOVANJE VOZIL NA PARKIRNEM PROSTORU

Policisti so 4. 2. 2013 obravnavali dve poškodovanji vozil na parkirnem prostoru. Obakrat je nepošteni voznik poškodoval parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi lastniku pustil svoje podatke. Voznika policisti že iščejo.

OGROŽENI PEŠCI – BODI PREVIDEN

Pešci so ena izmed najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, saj spadajo med šibkejše udeležence. Delež mrtvih je več kot dvakrat višji kot pri voznikih osebnih avtomobilov in kolesarjih. Problematično je predvsem veliko število prometnih nesreč z udeležbo pešcev znotraj naselij, tudi pred oz. na prehodi za pešce. Večino nesreč, ki jih povzročijo starejši pešci s svojimi napakami, so posledica slabšanja psihofizičnih sposobnosti človeka, neustrezne barve oblačil ter neuporabe odsevnih izdelkov. Ugotovljeno je, da se še vedno večina nesreč pripeti v temnem delu dneva, zaradi česar je treba uporabljati odsevne predmete.

Pešci lahko s svojim ravnanjem pomembno prispevajo k večji varnosti, in sicer s pravilnim prečkanjem na označenih mestih, pravilno hojo ob cestišču, uporabi odsevnih predmetov ter tako povečamo svojo vidnost.

Policisti bomo zato v prihodnjih dneh zaradi varnosti udeležencev v prometu in zmanjšanju prometnih nesreč z udeležbo pešcev izvajali še dodatne aktivnosti iz akcije »Bodi previden«.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar
Pomočnik komandirja PP

 

cialis