Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 28. 11. 2012


Pobirali staro železo

22.11.2012, v popoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da se na območju Kačjega dola nahajata dva neznanca z vozilom in pobirata staro železo od hiše do hiše. Policisti so omenjena izsledili in ugotovili, da gre za državljana Bolgarije, ki sta pobirala staro železo. Ugotovljeno je bilo, da eden izmed njiju nima urejenega bivališča v R Sloveniji, prav tako pa sta dejavnost opravljala brez ustreznih dovoljenj. Policisti so jima izrekli globo, zaradi nedovoljenega opravljanja dejavnosti pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

Vozila pod vplivom alkohola

23.11.2012, nekaj po 13.00 uri, so policisti PP Rogaška Slatina v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus, pri čemer je alkotest pokazal 0,64 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Istega dne ob 22.50 uri so policisti PP Rogaška Slatina v Podplatu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je prav tako kazal znake alkoholiziranosti. Tudi navedenemu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je alkotest pokazal 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Voznikoma so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, prav tako pa bodo zoper njiju podali obdolžilni predlog na sodišče.

Drzne tatvine

23.11.2012, ob 17.25 uri, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o drzni tatvini, katero je storil neznan moški. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec v parku v Rogaški Slatini prišel za starejšo žensko in ji iz roke strgal torbico. Po dejanju je s torbico stekel stran, med prerivanjem pa se je oškodovanka tudi lažje poškodovala. Oškodovanka je imela v torbici nekaj gotovine, ključe hotelske sobe, ter več vrednostnih kartic. Osumljenec je bil visok cca 175-180 cm, močnejše postave, v času storitve pa je bil oblečen v temnejšo jakno.

Podobno tatvino so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali že teden dni prej. Ker policisti o storilcu še vedno zbirajo obvestila, naprošajo vse morebitne očividce, ki bi karkoli vedeli o storilcu opisanega dejanja, da o tem obvestijo Policijsko postajo Rogaška Slatina, na tel. št. 03 818 54 50, ali na št. 113.

Kršil javni red in mir

24.11.2012,  ob 23. uri, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem izmed lokalov v Rogaški Slatini. Na kraju so policisti ugotovili, da je mlajši moški v lokalu razbijal inventar ter žalil ostale goste. Ob prihodu policistov se kršitelj ni hotel umiriti, zato so morali policisti uporabiti prisilna sredstva. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje, prav tako pa mu je bila izrečena globa zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

Policisti PP Rogaška Slatina raziskali več vlomov

Policisti PP Rogaška Slatina so v teh dneh na Okrožno državno tožilstvo Celje podali več kazenskih ovadb zoper moškega, doma iz Rogaške Slatine. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je navedeni moški utemeljeno osumljen več kaznivih dejanj, ki jih je storil v noči iz 25.5.2012, na 26.5.2012, v Rogaški Slatini, s tem, da je na silo vstopil v več objektov, predvsem poslovnih prostorov. Pri dejanjih je bodisi odtujil razne predmete, bodisi samo povzročil škodo z nasilnim vstopom v objekt.

Najdena zapestnica

26.11.2012, v dopoldanskem času, je bila pred trgovino Spar v Rogaški Slatini najdena zapestnica. Zapestnica se nahaja na PP Rogaška Slatina, kjer jo lastnik lahko prevzame

 

 

Boštjan Debelak
komandir policijske postaje 
policijski inšpektor I