Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 11. 7. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 3. do 9. 7. 2012  na naši policijski postaji.

 

1. KAZNIVA DEJANJA – 7

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 5

3. PRIDRŽANJE DO STREZNITVE – 2

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 8

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 24

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 64

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0

12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

 

IZSILIL MU JE PREDNOST

Policisti Policijske postaje Šentjur smo 3. 7. 2012 obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila v križišču glavne ceste in ceste proti centru Šentjurja in železniški postaji. Voznik, ki je pripeljal po stranski cesti in se vključeval na glavno prednostno cesto pri vključevanju mimo ni pustil vseh vozil, ki so vozila po prednostni cesti. Zaradi tega je prišlo do trčenja v katerem je nastala kar precejšnja škoda na vozilih, udeleženci pa so bili na srečo le nekoliko potolčeni.

TRAKTORIST POVZROČI NESREČO IN POBEGNIL

Zvečer dne 5. 7. 2012 je voznik traktorja vozil po lokalni cesti v oklici Dramelj. Ob srečevanju z drugim vozilom je s priklopljenim obračalnikom podrsal po drugem vozilu, kljub temu, da se je voznik drugega vozila umaknil skrajno desno. Voznik traktorja je po trčenju odpeljal naprej. Policisti smo ga kmalu izsledili na domu in ugotovili, da je vozil neregistriran traktor in brez vozniškega dovoljenja. Ker je zavrnil preizkus alkoholiziranosti, mu je bil odrejen strokovni pregled. Za svoje početje se bo zagovarjal na sodišču.

POSKUS PREPREČITVE URADNEGA DEJANJA

Dne 5. 7. 2012 sta sodna izvršitelja opravljala izvršbo stanovanjske hiše v okolici Šentjurja. Oseba, na katero se je izvršba nanašala, se z delom izvršiteljev ni strinjala, temveč se je odločila, da bo z lesenim kolom uveljavila svojo voljo. Občan je s kolom nato napadel izvršitelja in jima tako poskušal preprečiti njuno delo. Izvršitelja sta se napadu izmaknila in počakala na intervencijo policije, ki jima je nato omogočila nemoteno delo. Kršitelj je bil zaradi slabega zdravstvenega stanja z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v bolnico. Za svoje početje se bo moral zagovarjati še na sodišču.

PREVRNIL SE JE S TRAKTORJEM

Dne 4. 7. 2012 smo bili obveščeni o nesreči s traktorjem. Ugotovljeno je bilo, da je občan v okolici Srževice delal v gozdu. Pri delu se je s traktorjem prevrnil in se huje telesno poškodoval. Traktorist bo prejel plačilni nalog, saj na traktorju ni imel nameščene kabine oziroma varnostnega loka, kar bi zanesljivo zmanjšalo poškodbe.

IZGINILA JABOLKA

Prejeli smo obvestilo, da je v hladilnici v okolici Šentjurja pogrešajo večjo količino jabolk, ki bi naj bile odtujene v daljšem časovnem obdobju. Policisti okoliščine še preverjamo, saj v hladilnico ni bilo vlomljeno. Po raziskavi sledi kazenska ovadba.


VROČINA

Da se je v vročih dneh prijetno ohladiti v bazenu, je razumljivo vsem. Da pa se posamezniki hočejo v bazenu okopati kar v oblačilih, pa na organiziranem kopališču ni sprejemljivo. Tako je 6. 7. 2012 na bazen prišla skupina odraslih ljudi, ki so se okopali v kar oblečeni. Ker se na opozorilo kopališkega mojstra od tam niso odstranili, smo morali posredovati policisti. Kršitelji bodo prejeli plačilni nalog za plačilo globe.


ODTUJENA ZOBOTEHNIČNA OPREMA

Policisti smo 6. 7. 2012 prejeli obvestilo, da je bilo dan prej vlomljeno v parkiran avtomobil v Šentjurju, od koder je bilo odtujene več zobotehnične opreme ter denarnica z 800 € gotovine. Policisti storilca še iščemo.

SPORI NA PLANI PRI SEVNICI

Vročina ne popušča, zaradi česar v tem času prihaja do vroče krvi med osebami v sporu. Tako se je pripetilo tudi na Planini, kjer sta se zaradi dolgov sprli dve osebi. Kršitelju je bila izrečena globa zaradi kršitve javnega reda in mira.

Prav tako se je vročina nadaljevala še naslednjo noč, ko smo policisti na Planini pri Sevnici izdali plačilni nalog kršitelju javnega reda in mira, ki je prav tako hotel fizično obračunati z drugo osebo.

V naslednjem primeru pa je oseba na Planini pri Sevnici kar tako zbrcala gosta prireditve in ga lažje telesno poškodovala. Kdo je nasilnež policisti še ugotavljamo.


GORIVA NI PLAČAL

Dne 8. 7. 2012 se je na bencinski servis v Dramlje pripeljal neznanec z osebnim avtomobilom znamke C4 na katerem je imel nameščene ukradene registrske tablice CE HV-808. Voznik je natočil gorivo in se s kraja odpeljal, ne da bi gorivo plačal. Ker so bile navedene registrske tablice že večkrat uporabljene pri podobnih tatvinah, vse naprošamo, da nas obvestijo, če opazijo vozilo z navedenimi registrskimi tablicami.


TATVINA PLINSKIH JEKLENK

Neznani storilec je preko v noči na ponedeljek 9. 7. 2012 vlomil v skladišče trgovine v Dramljah in odtujil 18 jeklenk s plinom. Ni znano, če se pripravlja na kakšen velik piknik, ali jih bo preprodal. Kdo je storilec, policisti še poizvedujemo.


UKRADEL LESTEV Z BAZENA

Nepridiprav je z bazena v okolici Šentjurja ukradel lestev za vstop/izstop z bazena. Za nekaj evrov je oškodoval lastnika hiše. Pri vsem so bili še najbolj žalostni otroci.

PADLA V STANOVANJU

Policisti smo bili 9. 7. 2012 obveščeni, da se starejša gospa iz stanovanjskega bloka v Šentjurju ne odzove na klice. Policisti smo s pomočjo gasilcev vstopili v stanovanje in tam našli gospo, ki je v soboto padla in si poškodovala kolk. Zaradi poškodb ni mogla vstati in se odzvati na telefonske klice. Po zdravniškem pregledu je bila odpeljana v bolnišnico na zdravljenje.


SPET VROČINA

Dne 9. 7. 2012 sta se v gostinskem lokalu v Šentjurju sprla dva gosta, oba naša znanca. Do spora je prišlo zaradi neplačila del, katera je eden izvajal pri drugemu. Ob tem je izvajalec neplačnika tudi klofutnil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.


PROMETNA NESREČA

Dne 9. 7. 2012 smo bili obveščeni tudi o prometni nesreči v Dolgi Gori. Takoj po nezgodi sta oba udeleženca odšla po zdravniško pomoč v zdravstveni dom. Z naknadnim ogledom smo ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo, ko je voznik skuterja vozil preblizu desnemu robu vozišča. Med vožnjo je padel se lažje telesno poškodoval. Prav tako je poškodbe utrpela tudi sopotnica na skuterju. Voznik se bo moral zaradi povzročitve prometne nesreče zagovarjati še na sodišču.

ZAGOREL ŠTEDILNIK

Ponoči 9. 7. 2012 je zagorelo v stanovanjski hiši v Paridolu. Poleg gasilcev so na kraj odšli tudi policisti in ugotovili, da je prišlo do požara v spodnji etaži hiše, in sicer na starejšem štedilniku. Vzrok je bil najverjetneje pokvarjen gumb na štedilniku, zaradi česar je prišlo do kratkega stika. Na srečo so domači požar zaznali in ga sami pogasili preden je prišlo do hujših posledic, tako da se požar ni razširil.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar 
Pomočnik komandirja PP