Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odbojka in streljanje z zračno puško prinesli spremembe na vrhu


  

Športno društvo Polje ob Sotli je v petek skupaj s pomočjo ŠD Buče izvedlo še dve disciplini vaških iger, in sicer odbojko na mivki ter streljanje z zračno puško. Odbojkarski turnir je bil odigran na lani zgrajenem igrišču v športnem parku na Bučah, streljanje pa je bilo v zato namenjenem prostoru, ki je urejen v domu gasilcev na Bučah.

Streljanje, vrstni red strelanja je bil določen na žrebu pred pričetkom iger v Polju ob Sotli, se je odvijalo od 18.00 do 21.00. Osem vasi so bile tako razporejene v intervalih po 20 minut. Za vsako vas so streljali štirje. Največ, 331 krogov, so nastreljali strelci Vrenske Gorce. Sledil jim je Lastnič z 317 krogi, medtem ko je tretje mesto z 283 krogi pripadlo Bučam. Od četrtega do osmega mesta so si sledile Sela, Brezovec-Rebrca, Sedlarjevo, Polje ob Sotli in Dekmanca. Omeniti velja, da smo točke strelanja prišteli k skupnim rezultatom, vendar se bo odvil še en krog streljanja v Polju ob Sotli, kjer se bodo nato krogi obeh strelanj sešteli in prinesli ene skupne točke. Zaenkrat upoštevamo točke samo prvega streljanja.

 

Vasi v odbojki so bile razdeljene v dve skupini po štiri. Prva skupina je bila sestavljena iz Polja ob Sotli, Brezovec-Rebrce, Lastniča in Sel. V drugi skupini pa so bili Sedlarjevo, Buče, Vrenska Gorca in Dekmanca. Po odigranih tekmah v skupinah so iz vsake skupine odšle naprej v polfinale po dve vasi. V prvi skupini smo imeli po odigranih tekmah tri vasi z istim številom zmag in točk. Polje ob Sotli, Lastnič in Brezovec-Rebrca so bili v začarenem krogu, vendar so zaradi več izgubljenih setov izpadli igralci Polja ob Sotli. Kot prvi so šli naprej Lastnič, kot drugouvrščena ekipa pa Brezovec-Rebrca. V drugi skupini ni bilo takšnih zapletov, saj je Dekmanca s samimi zmagami napredovala kot prva in Sedlarjevo kot drugo. Poraženca polfinalnih tekem, Lastnič in Brezovec-Rebrca sta se pomerili za tretje mesto, ki so ga osvojili Brezovec-Rebrca. Finalna tekma je tako prinesla ponovitev tekme iz druge skupine, kjer je Sedlarjevo upalo, da bo uspelo presenetiti favorizirano Dekmanco. Tega jim kljub borbeni igri ni uspelo. Dekmanca je dokazala, da je zelo uigrana ekipa, saj je brez poraza spet osvojila prvo mesto.

Po petih disciplinah sta v ospredju Sedlarjevo in Buče, medtem ko so vasi od tretjega do sedmega mesta v razmaku 10 točk. Še pet diciplin in ogromno število možnih točk nam obetajo še zanimiv razplet 4. vaških iger v Polju ob Sotli.

Trenutni vrstni red:

 

NAMIZNI TENIS

ŠNOPS

ŠAH

ODBOJKA

STRELJANJE

Skupaj točke

 Mesto

SEDLARJEVO

20

11

25

20

10

86

1

BUČE

25

20

15

9

15

84

2

BREZOVEC-REBRCA

10

25

10

15

11

71

3

DEKMANCA

8

9

20

25

8

70

4

VRENSKA GORCA

12

8

11

11

25

67

5

LASTNIČ

11

12

9

12

20

64

6

POLJE OB SOTLI

15

15

12

10

9

61

7

SELA

9

10

0

8

12

39

8

 

Boštjan Hostnik