Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najprej padlo jadralno letalo, nato toča


Nevihte so vse bolj pogost pojav, predvsem v poletnih mesecih, tokrat pa je v Šentjurju poleg toče padlo tudi jadralno letalo.

Med Šentjurjem in Dramljami v Lokarjah je na travniku pristalo jadralno letalo. Poškodovanih ni bilo, je pa pilot poleg nenavadnega pristanka nato doživel še točo in oteženo reševanje zaradi razmočenega terena, ki je trajalo več ur. Letalo so uspešno odpeljali, prav tako tudi pilota. Je pa med vsem tem časom Šentjur doživel še eno presenečenje in sicer neurje s točo. Toča, velika kot noht in veter, ki je lomil vse pred sabo. Krajani pravijo, da tako hudega neurja še niso doživeli. So imeli pa gasilci veliko dela, saj je voda zalila večje število objektov in cest, podrtih je bilo tudi nekaj dreves. 

 

 

Poročanje Žurnala 24 

 

Po informacijah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje sta meteorna voda in mulj v Šentjurju zalila 15 stanovanjskih objektov, trgovski center ter gostinski objekt. Sprožila sta se dva manjša plazova, ki sta zaprla lokalno dovozno cesto, ogrožata pa cesto nad plazom. Prav tako je plaz zajezil potok Voglajno. V Loki pri Žusmu je veter podrl drevo preko ceste. Posredovalo je 63 gasilcev iz PGD Šentjur, Slivnica, Lokarje in Loka pri Žusmu, ki so iz objektov izčrpali vodo, čistili prostore, odstranili podrta drevesa in čistili ceste. Aktiviranih je bilo 8 pripadnikov Štaba Civilne zaščite Občine Šentjur, ki so zagotovili pomoč z delovnimi stroji, prav tako pa je pomoč pri odpravljanju posledic neurja nudilo preko 300 prostovoljcev oziroma občanov.  

 

TF: Nina V.