Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Desa Muck zaključila slatinsko 5. bralno značko za odrasle (foto, video)


V sredo, 25. 4. 2012, se je v prenovljeni dvorani grajske pristave v Rogatcu zaključila že 5. bralna značka za odrasle. Knjižničarke so v goste povabile vedno nasmejano Deso Muck, ki je letošnjim značkarjem tudi podelila priznanja. Značkarji so letos imeli pester izbor knjig, ki so se enakovredno brale.

Letos je na bralni znački sodelovalo 55 bralcev, za naslednje leto pa si slatinske knjižničarke želijo še večje število. Na odru sta se zavrtela plesalca in plesne šole Rolly, Katarina Zvonar in Aljaž Planinšek. Desa Muck je glede bralcev šaljivo pripomnila: »Ko jih bo sto, bom pa jaz plesala na odru.«

 Katarina Zvonar in Aljaž Planinšek, plesna šola Rolly.

Bralna značka za odrasle, ki so jo v slatinski knjižnici poimenovali Beremo ob kozarcu slat’ne, na poseben način spodbuja bralno kulturo pri odraslih. Vsaka knjižnica, ki je vključena v ta projekt, izdela svoj bralni program. Na srečanjih značkarjev se odpirajo nove interpretacije prebranih del, ob tem se odvijajo različne debate, ki bralcem dajo možnost, da povedo, kaj jim prebrana knjiga oz. literarno delo sploh pomeni. Tovrstna srečanja bi lahko v bodoče bila zastavljena tudi medgeneracijsko, saj bi bilo zanimivo prisluhniti, kako na določeno literarno delo gleda starejši in mlajši značkar. Slatinske knjižničarke v družbi Dese Muck.

Desa Muck se je preizkusila v različnih poklicih, kar nekaj časa je sodelovala v različnih razvedrilnih oddajah na RTV SLO, igrala je v mnogih filmih, izkazala se je tudi kot publicistka in seveda pisateljica. Dela iz mladinske književnosti so namenjena najstnicam in najstnikom, saj obravnava družbi tabu teme. Tokrat smo jo pa imeli priložnost spoznati malo bolj osebno in Desa je ob klepetu z Majo Kovač večkrat pošteno nasmejala zbrane, povedala delček svoje življenjske zgodbe, opredelila pa se je tudi do pisateljskega poklica in nam zaupala krasno anekdoto iz njenega otroštva, ob kateri je takrat spoznala, da če si znaš izmisliti dobro zgodbo, lahko za njo tudi kaj dobiš oz. zaslužiš.

Značkarjem je priznanja podelila in jim čestitala Desa Muck, Droga Kolinska pa je tokrat prispevala protokolarna darila – stekleničke slatinske vode.

Pripravili smo vam fotogalerijo (klik!!) zaključka slatinske 5. bralne značke za odrasle in video prispevek, ki si ga lahko pogledate spodaj. 

 
f/t/v: J. Colnerič