Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 21. 3. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 13. do 20. 3. 2012  na naši policijski postaji.

1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 4
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ –  4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 3
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 23
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 80
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM

Nepridiprav je v zgodnjih jutranjih urah prišel do Gasilnega doma Dramlje in tam pristopil do zaklenjenega kolesa s pomožnim motorjem. Ne glede na ključavnico je neznani storilec kolo odtujil. Mladoletni lastnik iz okolice Dramelj je s tem dejanjem oškodovan za okoli 200,00 evrov.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠCA

Tega dne je prišlo do prometne nesreče s hudo telesno poškodbo v Ulici Dušana Kvedra v Šentjurju. Voznik osebnega avtomobila je spregledal pešca, ki je prečkal cesto pred znano pizzerijo in je trčil vanj. Pešec je pri tem padel po cestišču huje telesno poškodovan po nogi, utrpel je zlom golenične kosti. Policisti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

NAJEMNIKI RAZGRAJAJO

Dne 15. 3. 2012 je v večernih urah na policijo poklical lastnik hiše, da ima podnajemnica, ki živi s spodnjem delu hiše zabavo in razgrajajo ter ga motijo. Ugotovljeno je bilo, da je prej poleg pil in se veselil, zatem pa je želel iti spati, očitno pa podnajemnica s svojimi prijatelji še ni imela takšnega namena, ter je še kar povzročala hrup, zato ji je bil izdan plačilni nalog.

UDARIL PARTNERKO

Tekom dneva smo bili s strani socialne službe obveščeni, da bi naj dne 14. 3. 2012 v eni družini prišlo do hujšega prepira. Policisti so v dotični družini preverili zadevo in ugotovili, da sta se partnerja prejšnji dan dejansko sprla in prepirala. Med prepirom, pa je partner udaril svojo izven zakonsko partnerko v ramo. Prislužil si je plačilni nalog.

KRŠITEV JRM ZARADI OPOZORILA

V Šentjurju je pešec opozoril voznika avtomobila, da se naj po pešpoti ne vozi z vozilom, saj je steza namenjena pešcem. Kljub očitni kršitvi cestno-prometnih predpisov, se je voznik razjezil in pričel kričati nad pešcem. Policisti so zaradi kršitve JRM kršitelju izdali plačilni nalog.

TRAVNIŠKI POŽAR

V okolice Loki pri Žusmu je spet gorelo. Lastnica kmetije je kurila nepokošeno travišče. Ker se je ogenj nenadzorovano širil, je na pomoč poklicala gasilce, ki so požar pogasili. V danem primeru ogenj zaradi hitre in učinkovite intervencije materialne škode ni povzročil. Ker nekaterim nobeno opozorilo o povečani požarni ogroženosti ne pomaga, bodo policisti o zadevi obvestili pristojno inšpekcijo.

TATVINA GORIVA

NN storilec je v noči na soboto odlomil pokrovčke rezervoarjev goriva sedmih parkiranih tovornih vozil na parkirišču na Cesti Kozjanskega odreda, v noči na soboto se je vrnil na kraj in odtujil gorivo iz treh tam parkiranih vozil. Storilec je s svojim nečednim dejanjem oškodoval lastnike vozil za okoli 2.000 evrov.

TRAVNIŠKI POŽARI

Kljub prepovedi kurjenja v naravnem okolju, saj je za celotno Slovenijo razglašena VELIKA POŽARNA OGROŽENOST, lahkomiselni občani kurijo suho travo in podobne gorljive naravne proizvode. Enako je bilo pri kurjenju suhe trave v okolici Šentjurja, saj je bila oseba, ki je kurila prepričana, da njej ogenj ne more uiti izpod nadzora. Zaradi vetra in suhe trave se je ogenj razširil, zato so posredovali gasilci. Lastnik bo plačal kazen in stroške nastale z gašenjem zaradi svoje lahkomiselnosti.

Policisti PP Šentjur smo posredovali še pri kurjenju posušenih stebel koruze, ki jih je zakuril občan na območju Štor. Lastnik je zakuril zaradi prigovarjanja soproge, čeprav sta oba vedela, da je kurjenje prepovedano. Čeprav je lastnik ogenj že sam pogasil, so pogorišče gasilci zalili z vodo, da veter ne bi ponovno zanetil požara. Omenjeni občan je vsaj poskrbel, da okoli kurišča ni bilo vnetljivih stvari (trave ipd.). Kljub temu pa bo plačal kazen in stroške gasilcev nastale z intervencijo.

PRIDRŽANJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Patrulja PP Šentjur je v Jakobu ustavila voznika, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Sume je potrdil alkotest, ki je pokazal, da ima voznik v izdihanem zraku 0.80 mg/l alkohola (približno 1.7 promila), zaradi nestrinjanja z rezultatom, pa mu je bil odrejen še strokovni pregled. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje in je noč preživel v prostorih za pridržanje (ne v hotelu). Zoper njega bo napisan obdolžilni predlog in tudi vozniško dovoljenje bo lahko opravljal še enkrat.

IZSLEDENA VOZNICA

V ponedeljek 19. 3. 2012 se je okolici Ponikve pripetila prometne nesreča I. kategorije s pobegom. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja s strani obeh udeležencev, pri tem pa je udeležena voznica Fiat Punta, srebrne barve, s kraja odpeljala, vendar je bila izsledena že naslednji dan in ji bo izdan plačilni nalog.

NEPLAČEVANJE PREŽIVNINE

PP Šentjur je sprejela prijavo zoper mater, ki za svojega 11 let starega otroka, za katerega skrbi oče, že 3 leta ni plačala niti enega obroka mesečne preživnine. Zoper nevestno mamo bodo policisti podali kazensko ovadbo.

PRIHAJA SEZONA ENOSLEDNIH VOZIL
Želeli bi poudariti, da dejansko kolesarje že sedaj v manjšini videvamo na cestah, pri tem pa ni težav, če so le te široke in opremljene s kolesarskimi stezami, kar pa je na našem območju redkost. Zaradi tega morajo kolesarji deliti vozno površino z avtomobilisti. Za koga je to bolj nevarno, verjetno ni treba posebej poudarjati. Opozorili bi še, da je zaščitna kolesarsko čelada eden od osnovnih varnostnih ukrepov, katero morajo nositi osebe mlajše od 14 let, prav tako pa tudi osebe, ki so mlajše od 14 let in so na kolesu kot sopotniki. Z nekaj previdnosti in modrosti bo spomladansko srečanje avtomobilov in kolesarjev na cestah minilo z manj nesrečami, za kar si prizadevamo vsi.

Prav tako pa tudi voznike motornih koles že videvamo na naših cestah, zaradi česar bodo prva obdobja zelo nevarna za voznike osebnih vozil kot tudi za voznike motornih koles, zaradi česar povečana previdnost ne bo odveč. Vsem udeležencem želimo, da vozijo v cestnem prometu preudarno in po omejitvah, prav tako naj sami poskušajo predvidevati manevre drugih udeležencev, da do tragedij na naših cestah ne bo prihajalo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje 
Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP