Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

9. 1.: V Rogatcu niso spali


V gospodarsko šibki občini Rogatec so v praznično obarvanih dneh marsikaj postorili, saj se je proračunsko leto tokrat končalo zadnji dan leta. Na področju hribovitega Loga so okrepili električno napeljavo, v Trličnem pridobili telefone, pokritje novogradnje bloka je preprečilo vreme, pripravljajo pa tudi kabelsko televizijo.

V odročnem predelu Loga nad Dobovcem so delavci Elektra okrepili električno napeljavo z novim transformatorjem, na dolžini dveh kilometrov pa še podvojili električno napeljavo. Gre za približno petdeset gospodinjstev, ki so se do leta 1993 oskrbovala z elektriko s hrvaške strani, nato pa je prišlo na naši strani le do prehodne rešitve. Za podvojitev je rogaška občina prispevala 1,2 milijona tolarjev.

Za praznike so bili veseh tudi v Trličnem, kjer so štiri najbolj oddaljene domačije pridobile telefonsko zvezo s svetom, v peti hiši pa se bo to zgodilo predvidoma v tem tednu. Potrebna je zamenjava električnih drogov, ki so obenem namenjeni za telefonsko napeljavo. Gre za demografsko ogroženi obmejni kraj, pri čemer imajo vaščani dostop le čez mejni prehod. Prizadevanja za obvozno cesto trajajo že več let, lani je prišlo do odločitve za izdelavo projektne dokumentacije, letos pa bi obvozno cesto zgradili. Cesta naj bi stala približno 40 milijonov tolarjev, zaradi zahteve po ureditvi zavarovanega železniškega prehoda pa so potrebna dodatna vlaganja.

V Rogatcu, kjer gradijo 10-stanovanjski blok, se jim želja, da bi objekt pokrili do konca leta, ni uresničila. Ponagajalo je vreme, pri tem pa vseeno upajo, da bo končan maja. V KS Rogatec si v tem času prizadevajo tudi za izgradnjo kabelske televizije. Zbirajo interesente, ki naj bi jih bilo že več kot dvesto, izvajalec iz Vuhre-da pa pridobiva projekt za gradbeno dovoljenje ali priglasitev del. Zaenkrat znaša okvirna cena posameznega priključka približno 950 DEM, za večstanovanjske hiše pa se morajo glede cene še pogovoriti.

Novi tednik, 9. 1. 1997