Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 15. 12. 2011


Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

11.12.2011, v jutranjem času, se je v Rogaški Slatini zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, pri čemer je voznik izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z vozišča, tam pa močno trčil v ograjo. Voznik se je v nesreči lažje telesno poškodoval in je sam iskal zdravniško pomoč. Policistu so mu zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izrekli globo.

Prometna nesreča s pobegom

11.12.2011, v popoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila v Cerovcu pod Bočem. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v objekt avtobusnega postajališča ter ga močno poškodoval. Po trčenju je odpeljal naprej. Policisti so zbrali obvestila in povzročitelja kmalu izsledili, pri čemer so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pri opravljenem preizkusu pokazal 1,03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo so policisti vozniku izrekli globo.

Poškodovanje pnevmatik vozila

V popoldanskem času 12.12.2011 je neznani storilec v centru Rogaške Slatine poškodoval pnevmatike na osebnem avtomobilu in sicer je z neznanim ostrim predmetom predrl obe pnevmatiki na desni strani vozila. Z dejanjem je oškodovanca oškodoval za cca. 100 EUR.

Zasegli vozili

V preteklem tednu so policisti PP Rogaška Slatina zasegli osebni avtomobil in kolo z motorjem. Osebni avtomobil je bil zasežen 6.12.2011, ko so policisti pri kontroli ugotovili, da voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja. Zoper voznika so policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

Kolo z motorjem so policisti zasegli 7.12.2011 in sicer so v postopku ugotovili, da voznik vozi brez vozniškega dovoljenja. Ker je voznik kazal tudi znake alkoholiziranosti, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je alkotest pokazal 1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja so policisti zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče.

 

 

                                              Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I