Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

KD Zvon 15. obletnico delovanja obeležilo s slavnostnim koncertom Mešanega cerkvenega pevskega zbora v cerkvi Marije Vnebovzete v Olimju (video)


Minulo soboto je v cerkvi Marije Vnebovzete v Olimju potekal slavnostni koncert ob 15. obletnici Mešanega cerkvenega pevskega zbora KD “Zvon” Podčetrtek. 28-članska zasedba različnih generacij pod vodstvom umetniške vodje prof. Mihaele Pihler je na slavnostni koncert privabila številne obiskovalce, ki so napolnili baročno cerkev. 

Cerkveni mešani pevski zbor Zvon iz Podčetrtka prepeva cerkvene in posvetne pesmi ob različnih priložnostih. Srečujejo se enkrat tedensko na pevskih vajah, njihovo delovanje je vseskozi zelo aktivno in ga je možno zaslediti povsod po dekaniji in zunaj nje. Na minulem slavnostnem koncertu so postregli z ducatom in pol sakralnih in posvetnih pesmi, ki so jih oplemenitili gostje Tina Bohak (sopranistka), Andraž Bizjak (trobenta) in Ermin Tkalec (klavir, orgle).  

Obiskovalci so napolnili cerkev Marijinega Vnebovzetja
Obiskovalci so napolnili cerkev Marijinega Vnebovzetja

Pevski zbor, ki letno prepeva na več kot tridesetih nedeljskih in prazničnih mašah, se udeležuje različnih srečanj in revij, je dokaz, da le trdo delo in številne vaje prinesejo odlične rezultate, ki jih žanjejo zadnja leta v KD “Zvon”. Na koncertu smo opazili tudi župana Podčetrtka Petra Misjo, direktorja Term Olimija Zdravka Počivalška in številne uspešne podjetnike iz Kozjanskega. 

KD Zvon deluje in ustvarja že 15 let
KD Zvon deluje in ustvarja že 15 let

KD “Zvon”, kateremu predseduje ga. Ida Valek, želimo tudi vsebinski ustvarjalci Kozjansko.info vse dobro ob 15. obletnici, veliko izvrstnega petja ter “dobrih glasov” tudi v prihodnje.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, kjer lahko prisluhnete utrinku petja članom Mešanega cerkvenega pevskega zbora KD “Zvon”. 

 
v/t/f: Egon Horvat