Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 2. 11. 2011


Zasegli teleskopsko palico  

27.10.2011, v jutranjem času, so policisti PP Rogaška Slatina v Rogatcu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, državljana Srbije. V postopku so policisti ugotovili, da ima omenjeni tujec pri sebi teleskopsko palico dolžine 41 cm, ki po Zakonu o orožju spada med prepovedano orožje in je ni dovoljeno posedovati. Policisti so teleskopsko palico zasegli in tujcu izrekli globo po Zakonu o orožju.

Razgrajal v hotelu

31.10.2011, v večernem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem izmed hotelov v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da je 63-letni državljan Italije v hotelu nadlegoval ostale goste in jih žalil. Prav tako se je z zmerjanjem in žalitvami lotil tudi receptorja hotela, ki ga je poskušal pomiriti. Policisti so tujcu izrekli globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Nesreča pri lovu

30.10.2011, v dopoldanskem času, so lovci izvajali organiziran lov na območju Brezja pri Podplatu. Ob zaključku lova, ko so lovci orožje pospravljali v svoja vozila, se je enemu izmed njih sprožila puška. Pri tem je z nabojem – »šrot« prestrelil vrata vozila in zadel enega izmed lovskih psov, ki so se nahajali ob vozilu. Pes ja zaradi strelnih ran na kraju poginil. Policisti PP Rogaška Slatina so opravili ogled kraja dejanja in zbrali obvestila, zoper strelca pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

 

                                                          Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I