Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Literarni večer z Vlasto Nussdorfer ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic (video)


vlasta nussdorfer20. november je dan slovenskih splošnih knjžnic. V šmarski knjžnici so se odločili, da bodo svoj praznik obeležili v petek. Celodnevnemo dogajanje se je zaključilo z literarnim večerom. V goste so povabili pisateljico, vrhovno državno tožilko in humanitarko Vlasto Nussdorfer.

Vlasta Nussdorfer je v pogovoru z Ano Četkovič predstavila svojo 8. knjigo Pod krilatim Pegazom. Za razliko od prejšnjih sedmih del se je pisateljica tokrat lotila bolj vedrih tem. V knjigi je opisala Rogaško Slatino, zgodbe tamkajšnjih ljudi, Anin ples … Poseben prostor je namenila življenjski zgodbi 99-letni stanovalki Pegazovega doma Ani Meglič, ki je bila tudi navdih za knjigo. Kot je ugotovila Ana Četkovič, bi si knjiga zaslužila celo vpis v Guinessovo knjigo rekordov, saj je bila napisana v samo dveh mesecih. Več o knjigi Pod krilatim Pegazom boste izvedeli v reportaži, ki smo jo na Kozjansko.info pripravili ob julijskem izidu knjige.

V šmarski knjižnici je bilo ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic pestro skozi cel dan. Pripravili so bukvarno, omogočili brezplačen enoleten vpis za nove člane in odpisali zamudnine. Več o praznovanju boste izvedeli ob ogledu spodnjega posnetka. Pogovarjali smo se knjižničarko Gusto Grobin.

ana cetkovic vlasta nussdorfer
Ana Četkovič in Vlasta Nussdorfer sta s sproščenim pogovorom pričarali prijetnovzdušje
glasbena sola
Literarni večer so popestrili učenci šmarske podružnice Glasbene šole Rogaška Slatina

dan knjiznic

Preberite tudi:
Vlasta Nussdorfer v Rogaški predstavila knjigo Pod krilatim Pegazom