Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vlasta Nussdorfer v Rogaški predstavila knjigo Pod krilatim Pegazom


Vlasta Nussdorfer, višja državna tožilka, ki poleg svojega poklica opravlja razna plemenita poslanstva je z Rogaško Slatino zelo povezana. Pogosto jo obiskuje in ima v tem kraju kar nekaj prijateljev. To je bil glavni razlog, da je napisala knjigo “Pod krilatim Pegazom”, v kateri se prepletajo zgodbe sedanjosti in preteklosti Rogaške Slatine.

Predstavitev je potekala v Glasbeni dvorani  GH Rogaška, dan pred Aninim plesom in to z razlogom. V knjigi je opisana življenjska zgodba Ane Meglič, ki jo je življenjska pot iz Dubrovnika 60 let vodila v Rogaško Slatino.

Knjiga bralca popelje v svet krilatega Pegaza, ki je ustvaril Rogaški vrelec zdravilišča Rogaška Slatina, Anin ples, ki je letos ponovno zaživel po osmih letih in izjemno zgodbo Ane Meglič, ki jo je življenje skupaj z možem Mirkom vodilo 60 let iz Dubrovnika v Rogaško Slatino, zdaj pa je varovanka Pegazovega doma.

V sklopu predstavitve knjige se je odvijal prav poseben dobrodelen projekt. S pomočjo Občine Rogaška Slatina in župana mag. Branka Kidriča ter Pegazovega doma Rogaška Slatina bo čisti izkupiček prodanih knjig in dobrodelnih prispevkov namenjen nakupu vsaj ene naprave za fitnes center namenjen starejšim. Tako bo Rogaška Slatina prvo mesto, ki ga bo ponudilo tovrsten center starostnikom, ne glede na to, od kod prihajajo – ali iz Pegazovega doma ali iz lastnih domov v bližini. Glede na to, da je izkupiček prodanih knjig namenjen Pegazovemu domu, je v knjigi namenjeno tudi nekaj prostora o življenju v tem domu.   

Največje darilo Vlasti Nussdorfer ob izidu knjige je bil obisk Ane Meglič, ki se je kljub svoji starosti in bolezni potrudila in Vlasto presenetila z obiskom. V znak hvaležnosti ji je Vlasta Nussdorfer podarila pravkar natiskano knjigo, šopek posušene sivke kot spomin na Dubrovnik in vrtnice nabrane izpred Vile Golf posebej zanjo. 

Vlasta Nussdorfer je navedla še en razlog zakaj je knjiga izšla ravno dan pred Aninim plesom. Dejala je, da je to darilo občini ob občinskem prazniku, Poletju z Ano, ki je zopet obudilo Anin ples in otvoritvi prenovljenega zdraviliškega parka. Župan mag. Branko Kidrič je izrazil veselje, da vedno več ljudi pritegne Rogaška Slatine, med njimi tudi Vlasto Nussdorfer.

Pogovor z avtorico knjige je vodila njene dobra prijateljica prof. Ana Četkovič Vodovnik, za glasbene užitke je poskrbel virtuoz Adam Bicskey

Vseh skrivnosti o izdani knjigi vam nismo razkrili. Je polna skrivnostnih zgodb, ki jih je vredno prebrati.

 

 Vlasta Nussdorfer in prof. Ana Četkovič Vodovnik na predstavitvi knjige “Pod krilatim Pegazom”

 

Vlaste Nussdorfer je Ani Meglič podarila pravkar natiskano knjigo in šopek posušene sivke

 

Kristina Kampuš, direktorica Pegazovega doma prejema darilo Vlaste Nussdorfer (zajeten kupček njenih pravkar izdanih knjig)

 

Franci Križan predstavnik Rotary cluba Ljubljana-Emona, podarja avtorici knjige šopek vrtnic.

 

Za nakup knjige je bilo med obiskovalci precejšnje zanimanje.

 Polona Bercko

Взглянув вверх, "Двум смертям не бывать" я не удивился, увидев улетающую Текелу.

Чтобы пробиться к лошадям, нам нужно было проложить себе путь через все это пространство.

Пока я искал причину неисправности, пурпурные попугаи выкрикивали мое имя, а стеклянная змейка во что "Левша: Сказ о тульском косом левше и о стальной блохе" бы то ни стало пыталась пробраться на борт.

Я вовсе не чувствовал себя подавленным.

Ради этого открытия стоило помочиться здесь, в этом морге.

Я хотел бы сфотографировать его.