Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začela se je zaključna faza za ureditev poslovne cone Mestinje Bohor (foto in video)


poslovna cona mestinjeObčina Šmarje pri Jelšah je  v torek dopoldne s krajšo slovesnostjo obeležila začetek del v 4. fazi urejanja poslovno obrtne cone Mestinje Bohor. Gre za zaključno fazo ureditve poslovne cone, ki bo z več kot 6 hektarji največja v občini. Če bodo dela zaključena v predvidenih rokih, bo cona končana do konca junija prihodnje leto.

4. faza ureditve poslovno obrtne cone Mestinje Bohor zajema izgradnjo mostu preko potoka Lemberžica in navezavo na obstoječo cesto proti Lembergu, cestno povezavo iz cone proti osnovni poli in dovozno cesto v coni za bencinsko črpalko. Predračunska vrednost zadnje faze znaša 650.000 evrov, od tega so 544.000 evrov uspeli pridobiti iz evropskih razvojnih skladov.

Uspešni pri pridobivanju evropskega denarja
Po besedah vodje občinskega oddelka za gospodarstvo Zinke Berk bo celoten znesek investicije znašal 1.300.000 evrov, od tega skoraj 85 odstotkov predstavljajo sredstva iz evropskih razvojnih skladov. V dosedanjih fazah so v Mestinju že uredili križišče na regionalni cesti G3 107, ki bo po besedah Berkove glavni transportni vhod v cono, dostopno cesto z dvam manjšima križiščema, povezovalno cesto ter celotno komunalno infrastrukturo, v sklopu 3. faze pa je bila zagotovljena vsa komunalna infrastruktura, visokovodni nasip, asfalt in prestavitev obstoječih vodovodov in električnih drogov.

Zaključek del do junija 2013
Za izvajalca del v 4. fazi je bilo izbrano podjetje IPI d.o.o. iz Rogaške Slatine. Kot je povedal direktor podjetja Robi Čerčnik, se bodo držali pogodbenih rokov, zato lahko pričakujemo, da bo poslovno obrtna cona v Mestinju dokončana do 30. junija 2012. Podjetje je na projektu že sodelovalo saj so opravili dela v prvi fazi. Lastnik zemljišča je podjetje Toming d.o.o. iz Velenja, zato na občini nimajo točnega podatka o zainteresiranih uporabnikov poslovne cone, pravijo pa, da se je nekaj intersentov že pojavilo.

Več o zadnji fazi ureditve poslovne cone Mestinje Bohor in ostalih poslovnih conah v občini boste izvedeli ob ogledu spodnjega posnetka. Pogovarjali smo se z županom Jožetom Čakšem in vodjo oddelka za gospodarstvo Zinko Berk. Oglejte si tudi galerijo fotografij, ki smo jih v torek posneliv Mestinju.

cona mestinje
Robi Čerčnik in Jože Čakš sta odkrila gradbeno tablo
cona mestinje
Sledil je kratek sprehod do gradbišča
cona mestinje
Dela v sklopu 4. faze ureditve psolovne cone so že v teku

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

v/t/f: Marko Kovačevič