Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

“Od hrama do hrama” v Bistrici ob Sotli in okolici (foto in video)


Društvo vinogradnikov in kletarjev “Šempeter” je minulo soboto organiziralo dan odprtih vrat “od hrama do hrama”. Spoznavanje kraja in ponudbe, ki jih kraj nudi ter druženje so rdeča nit dogodka, ki so ga letos organizirali že drugič. Udeležba je bila več kot zadovoljiva, saj se je dneva odprtih vrat udeležilo preko 70 obiskovalcev iz bližnje in daljne okolice.

Vodeno “popotovanje” (dva gasilska kombija in avtobus) se je pričelo ob pol devetih dopoldne na kmetiji Marof v Bistrici, od tam so z organiziranim prevozom krenili proti drugi izmed 12 postaj. Na vsaki izmed “postaj” je šlo seveda za okušanje pristnih kulinaričnih dobrot, ki jih obsoteljski kraji ponujajo in spoznavanje domačnosti ljudi.

Okušanje dobrot obsoteljskih krajev
Okušanje dobrot obsoteljskih krajev

Mi smo se skupini pridružili na tretji, v Kleti Stadler v Zagaju, kjer nam je predsednik Društva vinogradnikov in kletarjev “Šempeter” Jože Babič predstavil sam dogodek in potek poti, kar si lahko ogledate v spodnjem video prispevku. Nato smo se skupaj odpravili na pokušino kulinaričnih dobrot proti Kunšperku, na Goro, k Primožu in Vesni Babič. Tam je ob prigrizku in odlični kapljici do izraza prišlo pevsko znanje in spremljajoča frajtonerca, kar si prav tako lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

Šoferja sta poskrbela za prevoz, frajtonerca za zabavo
Šoferja sta poskrbela za prevoz, frajtonerca za zabavo

Pot kulinarike je nato obiskovalce vodila proti Vinotoču Juričko v Žalah, kjer je bila organizirana malica, nato proti Kleti Zorenč-Hohnjec v Trebče, sedma postaja je bila pri Gubenšek Alojzu na Križan vrhu, tam so obiskali tudi Vinogradništvo Ulčnik, deveta postaja je bila v Črešnjevcu – Vinogradništvo Pust, nato so obiskali Černelč Franca v Hrastju, predzadnja postaja je bila pri Kuneju v Dalečni gurci, od koder so se pozno popoldne odpravili k Blažu Černelču v “Valenčkovo klet in Debelakovo gorco” v Hrastju.

Med popotniki smo srečali tudi župana Bistrice ob Sotli Franja Debelaka, poslanca v DZ Vinka Gorenaka in še nekaj obrazov iz občinskega sveta. Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), kjer smo za vas ujeli nekaj utrinkov dogodka, ki ga je med drugim zaznamovalo lepo poznopomladansko vreme.

 
 
v/t/f/: Egon Horvat