Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Podčetrtek odslej z novim nadstandardnim vrtcem (video)


Minulo soboto je v Podčetrtku potekala slovesna otvoritev novega vrtca, po mnenju stroke najsodobnejšega v Sloveniji, ki se med drugim ponaša z računalniško in relaksacijsko sobo. Slovesnosti se je udeležil tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki je skupaj z županom občine Podčetrtek in s še nekaterimi sodeloval pri prerezu otvoritvenega traku.

Pred samo otvoritvijo je minister pozdravil številne obiskovalce in poudaril težo tega dne, ki je po njegovih besedah “praznik za občino Podčetrtek, praznik za slovenske vrtce in za slovensko šolstvo” in nadaljeval: “Danes praznujemo življenje. Samo tisti ljudje, ki verjamejo v življenje imajo otroke…kjer ni otrok ljudje ne verjamejo v življenje in posledično ne potrebujejo vrtcev…”. Posebej je pohvalil delo župana Občine Podčetrtek Petra Misje in ravnatelja OŠ Podčetrtek Darka Pepevnika.

Slovesne otvoritve so se udeležili številni, kulturni program je bil pester
Slovesne otvoritve so se udeležili številni, kulturni program je bil pester

V novem vrtcu, ki bo nadomestil starega, je najsodobnejša oprema, ki je ta čas na razpolago. Poleg že omenjenih, je vrtec opremljen tudi s posebnimi napravami, ki onemogočajo, da bi otroci objekt zapustili brez nadzora. Ves objekt je tudi klimatiziran, v pritličju se nahaja kurilnica za ogrevanje vrtca, šole in telovadnice. Z novim prizidkom pa bo svoje prostore dobila tudi šola, saj bodo končno dobili prepotrebno zbornico in še nekatere druge prostore, v zgornji etaži bodo svoje prostore imela društva, omeniti pa velja tudi garažno hišo, ki je namenjena širši uporabi in ne le za vrtec in šolo.

Minister Lukšič in župan Podčetrtka sta si skupaj ogledala nove prostore vrtca
Minister Lukšič in župan Podčetrtka sta si skupaj ogledala nove prostore vrtca

Otvoritev je spremljal bogat kulturni program, ki so ga pripravili otroci vrtca Podčetrtek nekaterih podružničnih vrtcev, prav tako pa učenci OŠ Podčetrtek. Program je spretno povezoval ravnatelj OŠ Podčetrtek Darko Pepevnik. Svoje so dodali tudi obiskovalci, ki se jih je na otvoritvi kar trlo. Po kulturnem programu in prerezu traku sta si prostore novega vrtca skupaj ogledala župan Podčetrtka in minister Igor Lukšič, vrata pa so seveda ostala odprta tudi za obiskovalce, ki so si z zanimanjem ogledali notranjost objekta. 

Vabljeni k ogledu spodnjega video prispevka, kjer je župan občine Podčetrtek Peter Misja spregovoril o pridobitvi, ki ji trenutno v Sloveniji ni para, o številu otrok, ki jih bo vrtec sprejel, o čakalni listi in še marsičem zanimivem.

 
v/t/f: Egon Horvat