Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Blagoslov motorjev tokrat prvič pri cerkvi sv. Roka nad Šmarjem (foto)


blagoslov motorjevMoto klub Šparon Riders je v sodelovanju z župnijo Šmarje pri Jelšah je tudi letos pripravil tradicionalni blagoslov motorjev. Za razliko od prejšnjih let, ko so se motoristi zbrali pri župnijski cerkvi v Šmarju, so jekleni konjički tokrat zahrumeli pri cerkvi svetega Roka. Sončno nedeljsko dopoldne je privabilo številne motoriste od blizu in daleč.

Po maši, ki jo je daroval šmarski župnik Tadej Linasi in so jo sooblikovali člani MK Šparon Riders, je sledil blagoslov motorjev in prošnje za varno sezono brez razbite pločevine. Z mašo in blagoslovom se druženje motoristov, nekateri so prišli iz bližnjih, drugi iz bolj oddaljenih slovenskih krajev, ni končalo. “Šparoni” so poskrbeli za okrepčilo v obliki golaža. Druženje bi najverjetneje trajalo še dlje, če jih ne bi v popoldanskih urah zmotil dež.

Pri cerkvi sv. Roka smo v nedeljo lahko videli številne motorje in ostala prevozna sredstva na dveh, treh ali štirih kolesih. Če ste ljubitelj jeklenih konjičkov, ne smete prezreti galerije fotografij z letošnjega blagoslova motorjev.

sv rok

blagoslov motorjev

blagoslov motorjev

tadej linasi

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

t/f: mK