Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Katja Sinkovič v Kristalni dvorani znova navdušila z igranjem (video)


Minuli petek je v Kristalni dvorani v Rogaški Slatini potekal koncert mlade pianistke Katje Sinkovič. Izvrstna glasbenica, rojena v Celju, je svoje glasbeno izobraževanje pri komaj šestih letih pričela pri učiteljicah profesoricah Andreji Krklec in Andreji Seljan v glasbeni šoli v Rogaški Slatini.

Šolanje je nadaljevala na umetniški gimnaziji v Mariboru, kjer je pogosto nastopala in za radio posnela tehtne Chopinove skladbe. Po končani srednji šoli je bila sprejeta na Akademijo za glasbo v Ljubljani, trenutno je študentka prof. Vladimirja Mlinariča. Redno se je udeleževala mednarodnih tekmovanj, kjer je vselej prejemala nagrade in plakete. Vseskozi se udeležuje izobraževanj na mojstrskih tečajih pri priznanih profesorjih, nastopa na raznih festivalih, lani je bila v okviru programa Erasmus sprejeta v razred priznanega angleškega pianista Martina Hughesa, kjer je dva semestra končala z odliko.

Katja Sinkovič je z igranjem očarala prisotne
Katja Sinkovič je z igranjem očarala prisotne

Koncertni cikel mladih GM ODER predstavlja serijo različnih koncertov v različnih krajih po Sloveniji, kjer se po posebnih kriterijih predstavljajo mladi slovenski glasbeniki ali komorne skupine. Poleg starostne meje, ki ne sme presegati 25 let in izvajalske kvalitete, je pomembna tudi izvirnost koncertnega sporeda ob upoštevanju slovenske in sodobne ustvarjalnosti. Nedvomno Katja Sinkovič dosega vse kriterije, ki jih z znanjem in trdim delom le še nadgrajuje. Slednje je dokazala v ne prepolni Kristalni dvorani v Rogaški Slatini, kjer je s programom (Igor Štuhec, Ludwig van Beethoven, Janez Matičič in Franz Liszt) navdušila domala vse, ki so se njenega koncerta udeležili.

Vabimo vas, da v spodnjem video prispevku prisluhnete utrinku njenega programa, ki smo ga posneli na koncertu.

 
v/t/f: eH