Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert skupine Zgrešeni primeri (video)


Zadnjo januarsko soboto je v Coffee Shopu v Rogaški Slatini nastopila dolenjska skupina Zagrešeni primeri. Štiričlanska zasedba je z zanje značilnim punkrollom, nadgrajenim s primesmi rock’n’rolla, skaja in celo countryja navdušila sicer ne prepoln avditorij.

Skupina Zgrešeni primeri prihaja iz Ivančne Gorice. Po njihovih besedah so perspektivno odštekan bend, ki je vsekakor zanimiva popestritev v množici dolgočasnih in na trenutke celo za nezahtevne poslušalce ponižujočih proizvodov slovenske glasbene “industrije”. Njihova besedila govorijo o svetu, v katerem živijo, so kritična in brez olepšav. Prepletena so z glasbeno podlago, ki daje celoti spevnost in energično nabitost. Pravijo, da se ne primerjajo z nikomer, nimajo vzornikov, imajo pa nanje vplive različne glasbene skupine. The Beatles, Red Hot Chilli Peppers, Iron Maiden in Metallica so le nekateri izmed njih. V zasedbi se je zvrstilo kar nekaj menjav članov, kar je doprineslo nove svežine in glasbenega zagona. 

Zgrešeni primeri so navdušili prisotne
Zgrešeni primeri so navdušili prisotne

Njihovo ustvarjanje so okronali s prvencem, ki nosi naslov M.E.M., izdanega leta 2007 pri založbo Multirecords. Promocijo zgoščenke so napravili kar na Rock Otočcu leta 2008, kjer so komade predstavili širši publiki. Posneta imajo 2 videospota za komada Adam, Eva in raj ter Mi. Na glasbenih spletnih straneh pa si lahko ogledate videospot, ki je sestavljen iz nastopa “v živo” za komad Razlike. Za seboj imajo že kar lepo število nastopov. Največ preigravajo po raznih klubih, nastopili so na raznih festivalih in motozborih, že nekaj let zapored imajo dobro obiskane koncerte v ljubljanskem Orto baru.

Zasedbo trenutno sestavljajo vokalist in basist Janko Rošelj, ki zase pravi, da njegovega igranja basa nihče ne razume, ga pa kar nekaj basistov skuša posnemati, česar pa on ne razume. Solo kitarist in bek vokalist je Marcel Petrič, ki s svojimi “solažami” in nastopom skrbi za “metalsko” stran benda. Miha Eržen je ritem kitarist in bek vokal, zadolžen je za ažurnost njihove spletne strani. Za bobni je najmlajši član benda Pavel Uršič, ki je poleg bobnanja zadolžen tudi za nabavo piva. 

Pred nastopom Zgrešenih primerov je nastopila punk rock skupina B.T.K. (začetnice prepuščam interpretaciji bralcem), prav tako prihaja iz Ivančne Gorice. Njihovi začetki sežejo v leto 2006, ko so v Stični, pričeli preigravati komade drugih bendov. Že leto po ustanovitvi skupine so se preizkusili na odrih izven naših meja, ko so nastopili v Gradcu, leto kasneje tudi v Zagrebu, lani v Bruslju. Njihova glasba je melodična in energična. Slovenska besedila ji dajejo dodano vrednost. Pred kratkim so posneli prvo zgoščenko, ki nosi naslov Štala. Skupino je pred kratkim zapustil en član, tako da šteje le tri člane. Matic Zorec – Zorc je vokalist in basist, Uroš Zorec – Zorc jr. je kitarist in vokalist, mesto za bobni pa pripada Aljažu Omejcu. Zapomnili se jih bomo kot perspektivno skupino, ki jih zagotovo čaka uspešna glasbena kariera. 

Mlada in perspektivna skupina B.T.K.
Mlada in perspektivna skupina B.T.K.

Vabljeni k ogledu spodnjega videa, kjer lahko prisluhnete utrinkom s koncerta.

 
v/t/f: eH