Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prostor obiskali Coma Stereo in Man Zero (video)


Tretja januarska sobota je šentjurskemu plemenu, ki ceni zvoke, ki jih ne diktira vse-za-vse-nič-za-nikogar medijska mašinerija, po skoraj treh sušnih mesecih ponudila polnovreden minikoncertni obrok. Zbrane v zaodrju osrednje šentjurske stavbe kulture (in pravice), oz. v Prostoru, sta animirali dve zasedbi, ki sta potrdili, da ima selektor Nejc Kresnik pravo žilico za to početje.

Kot predzadnji so na oder stopili mariborski kozmični postrockerji Coma Stereo, ki bi jih zlahka spredalčkali še nekoliko vzhodneje, kjer je slovenski epicenter tovrstne godbe. »Vesoljsko« zvočno valovanje je publika vedno hvaležneje sprejemala in na koncu iz artistov izvabila dodatek.

Vzdušje za nastop zagrebških Man Zero, ki so za razliko od redkobesednih predhodnikov strogo instrumentalni sestav, je bilo idealno. Njihovi glasbeni kolaži so slušatelje tako prepričali, da smo dobili celo dvojni bis, po daljšem času pa je bil izpeljan »skok v prazno, ki se ne konča na tleh«.

 

Obe zasedbi si lahko ogledate tudi, kako sta se odrezali na šentjurskem nastopu

 

 

 

 


t/f/v: bR

 

*Glasbeni žanr večera je poleg klasičnega glasbenega orodja zahteval še kopico pripomočkov (na sliki član zasedbe Man Zero)