Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova stanovanja v Žiberniku dobila prve stanovalce


stanovanja zibernikInvesticija v stanovanjski blok Žibernik 41 v Rogaški Slatini je pri koncu. Celotni kompleks premore 48 stanovanjskih enot. V lameli 4 se nahaja 13 neprofitnih stanovanj, ki jih je Občina Rogaška Slatina včeraj v najem dodelila najvišje uvrščenim prosilcem iz aprilskega razpisa.

V izjavi za javnost so zapisali, da nov stanovanjski blok, katerega investitor je družba Ceste mostovi Celje, skupno razpolaga z 48 stanovanjskimi enotami, od tega se v lameli 4 nahaja 13 neprofitnih stanovanj, ki so v lasti Občine Rogaška Slatina in Stanovanjskega sklada RS, preostalih 35 stanovanj pa je zgrajenih za potrebe trga. Ob objektu je urejeno tudi otroško igrišče, namenjeno vsem stanovalcem.

O višini investicije v novo pridobitev slatinske občine je župan Branko Kidrič povedal: “Občina Rogaška Slatina je v izgradnjo sedmih stanovanjskih enot v obstoječem večstanovanjskem objektu vložila proračunska sredstva v višini 357.508 evrov, dobrih 350.000 evrov pa je v izgradnjo šestih stanovanjskih enot vložil Stanovanjski sklad RS. Slednji je razpolagalno pravico za šest enot v njegovi lasti prenesel na Občino Rogaška Slatina, ki na ta način, v skladu z veljavno zakonodajo, vanje namešča občane po prednostni listi.”

* Na fotografiji je nov stanovanjski blok v Žiberniku, ki je včeraj dobil 13 stanovalcev (foto: Občina Rogaška Slatina)