Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Porazen začetek sezone naših nogometnih klubov


Predzadnji avgustovski vikend je prinesel začetek tekmovanj v 3. SNL in v Štajerski ligi. Sklepajoč po rezultatih klubov Kozjanskega in Obsotelja, so njihovi nogometaši bolj kot pri nogometu z dušo še vedno na peščenih plažah, s telesom pa počivajoč v senci s hladnim pivom v roki. Tovrstni trening verjetno ne bo zadostoval za uresničitev lastnih ciljev in ambicij, medtem ko je javnost svoje iluzije izgubila že v agoniji prejšnjih sezon. Zato štartna serija ničel na lističu športnih stav verjetno ne bi bila tako nenavaden dogodek.

3.SNL-V

Sezone zablod po stokrat videnih scenarijih propadanja slovenskih športnih kolektivov, so šentjurski nogomet še enkrat več skorajda uničile. Klubu se je nekako uspel rešiti najhujšega in zdi se, da se konsolidira ter postavlja na zdrave temelje. Temu navkljub se morajo njihovi akterji še marsičesa naučiti, predvsem korektnega in odkritega odnosa do klubov v svoji soseščini. Nenehno nagovarjanje nogometašev drugih ekip za hrbtom matičnih klubov ni samo v nasprotju s Fair Playem in pravili NZS, ampak je hkrati tudi izraz lastne nesposobnosti in nezaupanja v vzgojo domačih nogometnih upov. A to je že druga zgodba, ki jo morda še čaka lastna doza medijske pozornosti.

V tretjeligaško sezono je Šentjurčane tokrat popeljal pravi strokovnjak, izkušeni Drago Kostajnšek, ki ve, kaj dela in temu primerno manj govori, zgolj toliko in takrat, ko je to potrebno. Če bo vodstvo kluba ne glede na občasne rezultatske spodrsljaje, spoznalo kvaliteto največjega trenerskega “znalca” na našem območju, bo to na dolgi rok zagotovo zgodba o uspehu. Domači spodrsljaj na začetku sezone zato sodi v kategorijo “spregledano”, zaradi katerega ni potrebno dvigovati panike.

NK Šentjur : NK Malečnik 0:2 (0:1)

Zapisnik tekme

Rezultati in lestvica

Po tekmi smo za izjavo prosili nogometaša Šentjurja Marka Gobca:

 


Štajerska liga

Ljubitelji Kozjansko-obsoteljskega nogometa so zgolj v dveh sezonah dobili tisto, kar so si vedno želeli – obilico lokalnih derbijev. Žal v Štajerski ligi, kamor je najprej izpadlo Šmarje, zdaj pa še Rogatec. Skupaj z Rogaško tvorijo kozjansko-obsoteljski štajerski trojček, katerega vrnitev na višji tekmovalni nivo je sicer realna, a zgolj ob reorganizaciji sistema, ki bi v tretjo ligo popeljal v zgornjo polovico uvrščene štajerske ligaše. A ker reorganizacije, o kateri v teh klubih toliko sanjajo, še vedno ni na obzorju, se zna zgoditi, da bomo četrtoligaške lokalne derbije gledali še kar nekaj časa.

Največje obete že drugo sezono zapored goji NK Šmarje pri Jelšah. Po vrnitvi trenerja Ibrahima Neskića pred sezono in pol, Šmarju najprej ni uspel obstanek, nato je spodletela tudi takojšnja vrnitev 3. ligo. Še več, nekaj krogov pred koncem so se Šmarčani, prav tako kot Slatinčani, še otepali morebitnega izpada v najnižjo ligo. Na koncu se je, vsaj kar se tega tiče, srečno izteklo. Šmarčani si v novi sezoni podobnega fiaska niso želeli privoščiti in zato so ekipo v skladu z željami Neskića ustrezno okrepili, kar naj bi omogočilo ponoven naskok na vrh lestvice.
Tokrat je Šmarju po seriji pozitivnih rezultatov v prijateljskih tekmah spodrsnilo že v prvem krogu, saj jim je Pohorje nasulo kar 5 zadetkov. Včeraj vsaj učinkovitost ni bila problem, saj so jih tudi Šmarčani dali 3 . Bolj kot poraz, ki ob dolgi sezoni ni tragičen, pa so zaskrbljujoče informacije, da je v ekipi ponovno počilo. Končen uspeh pa brez harmonije še v tako nogometno dobro podkovanem moštvu ni mogoč. Tudi stara bolezen, pet rumenih in rdeči karton pričajo, da šmarski ekipi preobrazba v miselnosti in pristopu vendarle še ni povsem uspela. A časa za to je še vedno nekaj.

V svojih željah so bili pred sezono nekoliko skromnejši Slatinčani, ki pod novim funkcionarskim (Hernavs) in trenerskim (G. Prevolšek) vodstvom pričakujejo atraktivno napadalno igro in uvrstitev med prvih 6. S tlakovanjem poti do uresničitve pričakovanj bo očitno potrebno še kakšen krog počakati, saj se ekipa Ormoža, ki je tokrat gostovala v Rogaški, za tovrstne ambicije ni zdela ravno primeren nasprotnik. Gostje so bili boljši in so s tremi goli v mreži domačinov zasluženo zmagali. 

Še manj ambiciozni so v Rogatcu, kjer so se po izpadu v Štajersko ligo soočili s hudim osipom igralskega kadra. Zato ne čudi, da so bili v prvem krogu nižjeligaškega tekmovanja zanje na domačem igrišču premočni celo daljni sosedje iz Poljčan, kamor so naši klubi še nedavno hodili bolj na strelske vaje, kot resne nogometne tekme. A časi se spreminjajo in včeraj so na novem rogaškem igrišču lažji strelski trening opravili Poljčančani. Po pripovedih prisotnih so jo Monsi zgolj z dvema goloma v mreži še dobro odnesli. 

Kakšno točko bo obsoteljsko-kozjanskim klubom zagotovo prinesel že naslednji krog, če ne od drugod iz Šmarja, kjer se bosta v soboto ob 17. uri pomerila NK Šmarje in Mons Claudius. Rogaško čaka težko delo v Zavrču, ki je favorit za 1. mesto, nekoliko več upanja za uspeh v gosteh proti NK Čarda ima šentjurski tretjeligaš. 

Štajerska liga rezultati:

Mons Claudius : Boč Poljčane 0:2 (0:2)

Gic Gradnje Rogaška : Carrera Optyl Ormož 1:3 (0:2)
Strelci za Rogaško: Tadina (11m)

Pohorje : Šmarje pri Jelšah 5:3 (3:2)
strelci za Šmarje: Firšt 2 (1 -11m), Neskić 1

Zapisnik kroga

Rezultati in lestvica

v:bR, t:rČ

* Fotografija je simbolična