Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gospodarstvo: Pusser oživlja Turško mačko; Jagros Bohor Les; Zdravilišče Rogaška odprodalo še 24,5 % Topolšice; Meja vlaga 4 mio EUR; Srečko Bizjak o LED tehnologiji


Zbrali smo nekaj aktualnih novičk s področja gospodarstva, ki so jih v medmrežju objavili različni mediji, ki poročajo z našega območja.

 

Lastnik propadlega mestinskega podjegja Bohor Les išče novo priložnost v vodenju nekdaj priljubljenega celjskega hotela Turška mačka. Čeprav naj bi šlo za ločeni zadevi, mu nekateri očitajo, da se je nekaj sredstev iz Mestinja prekanaliziralo v nov projekt. Po zadnjih informacijah Novega tednika naj bi Bohor Les kupilo podjetje Jagros iz Rogaške Slatine.

Bo imel Pusser s Turško mačko več sreče? – Večer, 12. 8. 2010

Dodano naknadno: Namesto mestinjskega Bohorja Jagros – Večer, 17. 8. 2010

Zdravilišče Rogaška, nekoč 51,6-odstotni lastnik Term Topolšica, je odprodalo 24,5-odstotni lastniški delež v tej družbi, denar pa naj bi porabili za lastne naložbe.

Zdravilišče Rogaška potrebuje denar za lastne naložbe – Večer, 13. 8. 2010

Šentjursko podjetje Meja spada med večje pridelovalce jajc, trenutpa pa intenzivno posodablja hleve v Gorici pri Slivnici, investicija pa je vredna okrog dva milijona EUR, podoben znesek pa bodo namenili tudi protitočni zaščiti nasadov jabolk. 

Kokošim več prostora, sosedom manj smradu – Novi tednik, 10. 8. 2010

 

Preberite si tudi intervju na portalu Dramlje.info, kjer so objavili pogovor s Srečkom Bizjakom, direktorjem podjetja za elektroniko Dito d.o.o. iz Gorice pri Slivnici, ki je spregovoril o njihovem večletnem delu na razvoju LED tehnologije, ki je danes edina tehnologija, ki lahko zamenja obstoječe sisteme razsvetljave, vključno s tako imenovanimi varčnimi žarnicami. 

 

 

*Na fotografiji Mejin nasad jablan pri Hotunju, zaščiten s protitočnimi mrežami