Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Traktor forum postaja opazna poletna prireditev


Društvo Traktor forum, ki ga držita pokonci Herman Korošec in Jaka Korenjak iz Laz in ima okrog 3000 spletnih članov, je letos že tretjič organiziralo srečanje članov in seveda demonstracijo kmetijske mehanizacije. Na kmetijo Korenjak v Laze se je v soboto, 26. junija, zgrnilo kakšnih 700 radovednežev in traktorskih navdušencev iz vse Slovenije.

Fantje so se svojega srečanja letos lotili bolj širokopotezno, privabili nekaj trgovcev s kmetijsko mehanizacijo (Miler iz Prevalj, Itro iz Štor, Krpan iz Šmarja ter še nekaj manjših trgovčičev za stojnicami, ne pa Tajfuna in Kmetijske Zadruge Šentjur …) in si omislili tudi gostinsko ponudbo, prireditveni šotor in Mlade upe. Toda demonstracijo mehanizacije so raztegnili kar na ves dan, zato je na koncu pod prireditvenim šotorom zmanjkalo tistih obiskovalcev, ki bi jim lahko dali kaj zaslužiti. Kuhar Malgaj je pripravil 1000 porcij golaža (po 1 €), toda jih je v imenu Čatrove okrepčevalnice uspel »spraviti pod streho« le približno polovico. Kljub temu pa Jaka Korenjak zaradi denarja ni bil zaskrbljen: »Večji del stroškov bomo pokrili s prispevki sponzorjev, lastno delo pa tako ali tako (še) nima cene.«

In zakaj Traktor forum ne zanima naše KZ?

»Ker hoče ostati monopolist in še naprej izkoriščati svoje člane,« se je razhudil eden od navzočih. »Direktor Pušnik tiste, ki mu ne jejo iz roke, celo lastnoročno briše z volilnih seznamov za organe vodenja KZ,« je nadaljeval član KZ, ki ni želel biti imenovan.

Mojo pozornost je vzbudila stojnica Andreja Noseta, ki je ponujal Plocherjeve preparate za nesmrdljivo kompostiranje gnojevke in kurjega gnoja. Obljubil je, da pride v Šentjur, ko se bomo naslednjič prepirali z vodstvom Meje, če bodo spet obudili svojo smrdljivo deponijo na Slomu.

FK / Šentjurske novice, 28. 7. 2010