Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni klubi Obsotelja in Kozjanskega začenjajo z novo sezono


trening nk smarjeZa nogometnimi klubi Obsotelja in Kozjanskega je sezona, ki ni izpolnila rezultatskih pričakovanj. Drugoligaš DNŠ MU Šentjur in tretjeligaš Mons Claudius Rogatec sta sezono končala na zadnjem mestu in se selita v nižji rang tekmovanja. Tako je Obsotelje in Kozjansko ostalo brez drugoligaške ekipe, v 3. SNL pa bo igral le Šentjur. Ob Rogatcu bosta v Štajerski nogometni ligi igrala še Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina, ki v minuli sezoni nista izpolnila tekmovalnih ciljev, ki sta si jih zadala pred sezono. Kljub drugačnim željam, bo po spremembi pravilnika za uvrstiev v Štajersko ligo Kozje ostalo v Medočinski ligi. Pred prihajajočo sezono smo preverili, kakšno je trenutno stanje v klubih, kateri igralci bodo nosili drese naših ekip in kakšni so cilji za sezono 2010/2011. 

Šentjur: Cilj je konsolidacija stanja v klubu
Članska selekcija DNŠ MU Šentjur se po dveh sezonah v drugoligaški konkurenci vrača v 3. slovensko nogometno ligo. Lani so v nekaterih tekmah odigrali zelo dobro in uspeli iztržiti ugodne rezultate proti favoriziranim ekipam (npr. zmaga na gostovanju pri novem prvoligašu Triglavu), a so prednost zapravili v neposrednih obračunih s konkurenti za obstanek v ligi. Sezono so končali na zadnjem mestu, ekipo pa je zapustil trener in športni direktor Oskar Drobne. Šentjurčane bo v novi sezoni vodil Drago Kostanjšek, ki je v ponedeljek že začel s pripravami. Kot nam je povedal predsednik kluba Frenk Trobec, se ekipa še sestavlja, glavnina moštva pa bo znana v roku slabega tedna. Klub je zaenkrat uradno (z izpisnico) zapustil Dejan Podbrežnik, z nekaterimi drugimi pa se še dogovarjajo o možnostih sodelovanja v prihajajoči sezoni. Frenk Trobec nam je povedal, da bodo nadaljevali s sodelovanjem z NK Celje (posoje igralcev, dvojna registracija). Podobno kot v prejšnjih sezonah so tudi letos pripravljeni posoditi kakšnega igralca klubom iz nižjih lig, a do konkretnih dogovorov še ni prišlo. Tekmovalni cilj za sezono 2010/2011 je uvrstitev v zgornjo polovico 3. SNL, pred tem pa bodo dali poudarek konsolidaciji stanja v klubu.

Rogatec: Novi temelji z mladimi igralci
Sezona 2009/2010 je bila za NK Mons Claudius Rogatec ena najslabših, če ne najslabša, v njihovi zgodovini. Po spodbudnem začetku, ko so na prvih treh tekmah v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod dvakrat zmagali, so v nadaljevanju osvojili zgolj 2 točki. V pomladanskem delu so doživeli kar nekaj visokih porazov in osvojili zgolj 1 točko. S takšnim izkupičkom so sezono zaključili povsem na zadnjem mestu in izpadli v Štajersko ligo. Zdaj v Rogatcu začenjajo z novimi temelji. Trener članske selekcije je postal Mladen Mikša, ki je lani vodil Rogaško, pred tem pa je že bil v Rogatcu kot trener mlajših selekcij. Po besedah člana upravnega odbora in tehničnega vodje kluba Fredija Ferčeca bodo ekipo v prihajajoči sezoni sestavljali predvsem mladi igralci, nogometno vzgojeni v Rogatcu. S pripravami so začeli v ponedeljek, 5. julija. Trener Mladen Mikša trenutno razpolaga s 16 igralci, katerih povprečna starost je okoli 21 let, najstarejši pa jih šteje 26. Fredi Ferčec je povedal še, da finančno stanje v klubu ni najboljše, nekaj težav je tudi z infrastrukturo. Pomožnega igrišča še nimajo, novo nogometno igrišče v Rogatcu, ki ga bodo začeli uporabljati jeseni, pa še nima spremljevalnih objektov (tribune, slačilnice). Tako zaenkrat uporabljajo slačilnice v športni dvorani pri OŠ Rogatec. Kot je povedal Ferčec, bo tekmovalni cilj v naslednji sezoni predvsem obstanek v ligi, poudarek pa bo predvsem na mladih igralcih in gradnji ekipe z domačimi igralci.

Šmarje: S Firštom v 3. SNL
Za NK Šmarje pri Jelšah je rezultatsko povprečna sezona v Štajerski nogometni ligi. Čeprav je bil pred sezono cilj šmarskega moštva, da si zagotovi

trening nk smarje
Šmarski nogometaši med treningom
povratek v 3. slovensko nogometno ligo – vzhod, so 2 kroga pred koncem sezone 2009/2010 še trepetali za obstanek v Štajerski ligi. Z remijem brez golov v Rogaški Slatini so si obstanek zagotovili, z zmago v zadnjem krogu proti Bukovcem pa so sezono v izredno izenačeni ligi končali na 6. mestu. V ponedeljek, 5. julija, je članska selekcija NK Šmarje pri Jelšah, ki bo bržkone ostal brez generalnega sponzorja Trgovine Jager, začela s pripravami na novo sezono. V ekipi je kar nekaj sprememb. Trener Ibrahim Neskić ima trenutno na razpolago 17 igralcev, ki se jim bo čez 14 dni pridružilo še 5 mladincev. Moštvo iz lanske sezone sta že zapustila David Žnidar in Urban Jevšenak, najverjetneje pa v novi sezoni šmarskega dresa ne bosta oblekla tudi Demir Đaferović in Andnan Luković. Ekipi sta se na pripravah že pridružila Mario Špoljar in Andrej Debeljak iz Mons Claudiusa, najbolj odmevna okrepitev za novo sezono pa je zagotovo David Firšt. Firšt, ki je zadnji dve sezoni igral za drugoligaški Šentjur, je letos že opravil 2 treninga za NK GIC gradnje Rogaška, a se je nato odzval povabilu matičnega kluba. Uradno je še član DNŠ MU Šentjur, a naj bi v naslednjih dneh pridobil izpisnico. Ibrahim Neskić je z začetkom priprav izredno zadovoljen. Po njegovih besedah je odnos igralcev odličen, poudarek v uvodni fazi priprav pa je predvsem na uigravanju, disciplini in medčloveških odnosih, ki so bili v lanski sezoni na zelo slabem nivoju. Neskić je povedal še, da sta glavna cilja v sezoni 2010/2011 zadržati stil igre in uvrstitev med prvih 5, ki jim bi ob napovedani reorganizaciji tekmovalnega sistema prinesla povratek v 3. SNL.

Rogaška: Domač kader za uvrstitev med prvih 5
NK GIC gradnje Rogaška je v lanskem zimskem premoru pomladil člansko selekcijo. Moštvo, ki so ga sestavljali predvsem domači igralci, je prikazalo nekaj dobrih predstav in se približalo vrhu Štajerske nogometne lige. Sledil je padec v formi in Slatinčani so se morali boriti za obstanek v ligi. Zagotovili so si ga z domačim remijem v predzadnjem krogu proti Šmarju. po visokem porazu v Podvincih pa sezono končali na 9. mestu. Tudi Slatinčani so priprave na novo sezono začeli v ponedeljek, 5. julija. Novi trener Goran Prevolšek lahko računa na 21 igralcev. Kot nam je povedal novi športni direktor Boštjan Hernavs, so uspeli zadržati skoraj celotno lansko ekipo, na preizkušnji pa je še nekaj potencialnih okrepitev. Boštjan Hernavs, ki bo v novi sezoni ponovno oblekel dres Rogaške, o imenih okrepitev še ni želel govoriti, saj ni znano, kdo bo v ekipi ostal. Po njegovih besedah bo tudi letos jedro ekipe tvoril mlad in domač kader, uspeli so zadržati državnega reprezentanta v futsalu Roka Mordeja. Tudi Rogaška v novi sezoni cilja na uvrstitev med prvih pet in napredovanje v 3. slovensko nogometno ligo. 

Kozje: Po spremembi pravilnika ostajajo v MNZ Celje
Za NK Odred Kozje je uspešna tekmovalna sezona. V Medobčinski članski ligi – Golgeter, ki jo vodi Medobčinska nogometna zveza Celje, so osvojili 2. mesto. Ker se je prvak lige NK Brežice odpovedal tekmovanju v Štajerski ligi v sezoni 2010/2011, bi to mesto po pravilniku MNZ Celje moralo pripadati Kozjanom. Kot nam je povedal direktor kluba in trener članske selekcije Dušan Vah, bi za napredovanje v višji rang tekmovanja Odred Kozje moral zagotoviti določene pogoje, ki jih lani ni izpolnjeval (povečanje števila selekcij v mlajših kategorijah, finance). Po besedah Vaha bi klub te pogoje s pomočjo nekaterih drugih klubov (NK Imeno, NK Brežice) zagotovil. Kljub izkazanem interesu za igranje v Štajerski ligi, ki jo bo letos vodila MNZ Ptuj, se je pred kratkim spremenil pravilnik. Po novih pravilih bo v tem rangu tekmovanja ostal NK Boč Poljčane, NK Odred Kozje pa bo ostal v Medočinski ligi. Ta bo letos štela 7 ekip. Brežicam, Kozju, Pivovarju, Žalcu in Radečam, ki so v tej ligi nastopali že lani, sta se pridružila še Vransko, ki je lani izpadlo iz Štajerske lige, in druga ekpa Krškega, ki jo bo sestavljalo mešano moštvo drugoligaških igralcev in mladincev. Kozjani s pripravami začenjajo 3. avgusta. Kot nam je povedal Dušan Vah, računajo na večino igralskega kadra iz lanske sezone, ki mu bodo priključili nekaj potencialnih okrepitev.    

t/f: Marko Kovačevič

* Na zgornji fotografiji je utrinek s priprav šmarskih nogometašev