Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Aleševa nedelja in lovska prireditev v Imenski gorci (foto in video)


Minulo, Aleševo nedeljo, so člani prostovoljnega gasilskega društva Sela-Verače-Virštanj, skupaj z minoriti iz olimskega samostana organizirali tradicionalno druženje s farani Sel.

Praznovanje Alekševe nedelje sega v daljno zgodovino, ko so ves teden okoli praznovanja godu svetnika v tem kraju potekali sejmi. Udeležili so se jih sejmarji od blizu in daleč, seveda tudi iz bližnje Hrvaške.

V spomin na te dogodke in na pobudo predsednika gasilskega društva Sela-Verače-Virštanj Ferdinanda Stoparja, želijo gasilci in krajani ohraniti in vzpodbujati vsakoletna druženja, ki na nek način postajajo praznik krajanov Sel.

 

Odziv faranov je bil zelo velik
Odziv faranov je bil zelo velik

Praznovanje se je pričelo s procesijo, ki jo je vodil pater Janez Kmetec in v kateri je sodelovalo nekaj deset gasilcev iz društev Imeno, Buče, Podčetrtek, Lesično-Pilštanj, ter iz sosednje Hrvaške pobrateno društvo iz Poljane Sutlanske. Po maši, ki je bila v cerkvi sv. Filipa in Jakoba, so gasilci skupaj s farani in patri obedovali pod streho novega gasilskega doma v Selah.

Skupno kosilo
Skupno kosilo

Dogodek sta posebej pohvalila podčetrtški župan Peter Misja in Srečko Jug, predsednik krajevne skupnosti Virštanj. Pohvalila sta organizacijo in trud gospodinj, ki so pripravile dobrote, s katerimi so se pogostili prisotni. Druženje je trajalo vse do večernih ur. Vabljeni k ogledu utrinkov iz dogodka v naši galeriji fotografij, ter k ogledu spodnjega video prispevka.

 

 
 

Isti dan so le nekaj kilometrov vstran člani Lovska družine Podčetrtek organizirali lovsko prireditev.

V Imenski gorci je potekalo strelsko tekmovanje in srečanje lovcev in gostov. Tekmovanja se je udeležilo kar trinajst ekip iz enajstih družin. Ekipno so bili najspretnejši člani Lovske družine Podsreda, drugo mesto so si pristreljali člani Lovske družine Šentvid, tretje pa člani Lovske družine Podčetrtek.

Najnatančnejše streljanje je prikazal član Lovske družine Podsreda Dušan Zupan, ki je med posamezniki zasedel prvo mesto.

Vsi prisotni so se lahko okrepčali z okusnim divjačinskim golažem. Vabljeni k ogledu fotografij, prav tako pa si lahko utrinke iz tekmovanja ogledate v spodnjem video prispevku.

Tudi lovci so organizirali druženje
Tudi lovci so organizirali druženje

 

 
v/t/f: Egon Horvat