Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 29. 6. 2010


PROMETNE NESREČE

21.6.2010, se je v Negonju pri bencinskem servisu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Slednja je zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljala z vozišča in trčila v kovinski drog pri bencinskem servisu. Pri nesreči je nastala materialna škoda na drogu in vozilu udeleženke.

Istega dne se je na cesti Sv. Jurij – Rogatec zgodila prometna nesreča dveh osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti enega izmed njiju. V prometni nesreči se je ena oseba tudi lažje telesno poškodovala.

22.6.2010 je v Podplatu voznica osebnega avtomobila zapeljala desno z vozišča v obcestni jarek. Tam je z vozilom trčila v prepust,  k sreči pa se je prometna nesreča končala le z materialno škodo.

NASILJE V DRUŽINI

V ponedeljek, 28.6.2010, so bili policisti obveščeni o nasilju v družini v okolici Rogaške Slatine. Fizično nasilje moža nad ženo naj bi se dogajalo že dlje časa. Policisti so možu izrekli prepoved približevanja ženi in otrokom, prav tako pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini.

NAJDEN GSM APARAT

22.6.2010 je bil v Ratanski vasi, na kolesarki stezi, najden novejši GSM aparat. Lastnik ga lahko prevzame na PP Rogaška Slatina.

ZASEG DROGE

V soboto, 26.6.2010, so policisti PP Rogaška Slatina v večernem času v bližini avtobusne postaje v Rogaški Slatini kontrolirali 17 letnico, ki se je nahajala v družbi 39 letnika, doma iz območja Velenja. V postopku sta policista, zaradi utemeljenega suma, da moški poseduje prepovedano drogo, opravila pregled oseb po Zakonu o policiji. Pri tem je moški policistoma izročil snov, za katero je bilo ugotovljeno, da gre za drogo – hašiš in PVC posodo s prepovedano drogo – heroin, v skupni količini 150g. Poleg prepovedane droge so policisti pri moškemu našli tudi predmete namenjene za preprodajo droge (tehtnico, PVC vrečke…). Zoper moškega bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju, medtem ko bodo zoper mladoletnico izpisali obdolžilni predlog na sodišče za prekrške.  

HUJŠE KRŠITVE CESTNO PROMETNIH PREDPISOV IN ZASEG VOZILA

Tudi pretekli teden ni minil brez hujših kršitev cestnega prometa, predvsem vožnje pod vplivom alkohola. Tako so policisti PP Rogaška Slatina pridržali tri voznike osebnih vozil, saj je bila ugotovljena stopnja alkoholiziranosti pri njih tako visoka, da so bili izpolnjeni pogoji po Zakonu o varnosti cestnega prometa za odreditev pridržanja. Dva od njih so policisti ustavili v dopoldanskem času.

Poleg tega so policisti obravnavali tudi večkratnega kršitelja hujših cestno prometnih prekrškov, za katerega je bilo ugotovljeno, da je bil v zadnjih dveh letih že vsaj trikrat pravnomočno kaznovan zaradi hujših cestno prometnih prekrškov. Zaradi tega so mu policisti zasegli osebni avtomobil in zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče za prekrške.

 

                                                                                           Boštjan DEBELAK
                                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                                      POLICIJSKI INŠPEKTOR I