Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Letni koncert Osti jarej (Ostani mlad) s prijatelji (foto in video)


V soboto, 8. maja 2010, je v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Olimju potekal letni koncert vokalne skupine Osti jarej. Cerkev je bila nabito polna poslušalcev, ki so že pol ure pred pričetkom zasedli vse stole in klopi, ter napolnili prostor do zadnjega kotička.

Pred koncertom je za odlično vzdušje poskrbela Godba na pihala Šmarje pri Jelšah in aperitivi, ki smo jih bili deležni pri vhodu v cerkev.

Med koncertom je nastopila tudi Etno skupina Nojek. Program je povezovala Zdenka Ivačič.  Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

Osti jarej so se predstavili z naslednjimi pesmimi:

Večerni ave (Anton Foerster), Blagoslovi duše moja Gospoda (Ipolitov Ivanova / A. Glinkov), Dvenadcat razbojnikov (S. Žarov), Moj kraj Podčetrtek (Peter Misja / Franci Černelč)Kaj bi te vprašal (Anton Aškerc / Radovan Gobec), Ljubavne pesmi iz Rezije (Rado Simoniti), Iskal sem in našel (ans. Zlati muzikanti, Igor Oražem), Mojcej, le vzemi m’ne (Pavle Kernjak), Bodulska balada (S. Benzon, I. Bašić), Čebelarska (S. Avsenik / S.&S.ml. Avsenik), Marko skače (Ljudska iz Prekmurja / L.M.), Mlatiči (BlažPotočnik / Kamilo Mašek) in Na Vipavskem (Ludvik Zorzut / Rado Simoniti).

Ob kvalitetnemu izboru pesmi in vrhunski izvedbi, sta poseben aplavz doživela tudi solista, Friderik Prah (Dvenadcat razbojnikov in Bodulska balada) in Gorazd Pavčnik (Ljubavne pesmi iz Rezije in Mojcej, le vzemi m’ne).

Člani skupine Osti jarej:

1. tenor:

Benjamin Lipnik in Gorazd Pavčnik

2. tenor:

Niko Lipnik, David Ivačič in Rok Jurak

1. bas:

Mitja Lojen in Miha Toplišek

2. bas:

Matjaž Vrešak, Filip Lotrič in Friderik Prah.

Po koncertu je sledila pogostitev za vse obiskovalce. Dobro obložene mize so ponujale raznovrstno hrano in pijačo, kar je še dodatno stimuliralo prijetno počutje in druženje, ki je trajalo še nekaj ur po zaključku koncerta.

Utrinke iz koncerta si lahko ogledate v foto-galeriji in spodaj na posnetku.

 

 

Etno skupina Nojek
Etno skupina Nojek
Godba na pihala Šmarje pri Jelšah
Godba na pihala Šmarje pri Jelšah

 

v/t/f: Egon Horvat