Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznovanje KS Šentjur mesto zaznamovala odlična Manca Izmajlova (video)


 

Pred dnevi je Krajevna skupnost Šentjur mesto ob svojem prazniku pripravila svečano akademijo s podelitvijo priznanj. V svojem nagovoru je predsednik sveta KS Šentjur mesto Florjan Cveto Erjavec znova izpostavil nedorečeno vlogo Šentjurja kot občinskega središča. Kot največji potrebi je izpostavil obvoznico sever-jug in izgradnjo kulturnega centra, ki se venomer odlaga.

KS letos razpolaga s sredstvi v višini slabih 187 tisoč evrov, ki so pretežno namenjena za vzdrževanje mestnih površin in javnih poti. V prihodnjem obdobju bo en večjih zalogajev obnova in izgradnja kanalizacije v posameznih ulicah s priključitvijo na centralno čistilno napravo.

Priznanja krajevne skupnosti so podelili zlati maturantki Kvirini Martini Zupanc, zaslužnemu someščanu Leopoldu Škorjancu, ki je dolga leta deloval na področju košarke in načeluje šentjurskim čebelarjem, Društvu Zgornji trg, ki oživlja stari del mesta, prvič v osmih letih pa se je zgodilo, da so podelili priznanje in to najvišje – kipec svetega Jurija – javnemu zavodu Osnovni šoli Franja Malgaja, ki je letos slavila 100-letnico šolske stavbe, ki velja za eno lepših v šolskem prostoru. Član sveta KS Janez Čokl je v nagovoru spomnil na razmere, ki so pripeljale do izgradnje lepotice.

V avli kulturnega doma so pripravili razstavo starih razglednic Šentjurja, ki bo na ogled še nekaj tednov, ni pa jasno, kako naj si jo za večinoma zaprtimi vrati ljudje ogledajo. Med Šentjurčani se poraja tudi zamisel, da bi po monografiji, ki so jo izdali pred leti, pripravili še kronologijo naselja.

Program so popestrili nastopi izvajalke ljudskih in ponarodelih pesmi Mance Izmajlove, ki se je, kljub temu, da je prvič obiskala Šentjur, izkazala za odlično poznavalko zapuščine skladateljev Ipavcev.

 

t/f/v: bR

 

*na sliki predsednik Sveta KS Šentjur mesto Florjan Cveto Erjavec, ravnatelj OŠ Franja Malgaja Marjan Gradišnik in član Sveta KS Šentjur mesto Janez Čokl