Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 1. 9. –7. 9. 2009


V obdobju od 1. do 7. 9. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 36
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 65
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

RAZMETAVALA POSODE ZA SMETI
V noči na 2. 9. 2009 je bila PP Šentjur obveščena o vandalizmu, ko sta dva mlajša moška namerno podirala posode za smeti in povzročala razdejanje ter ropot. Vestni občan je obvestil policijo, ki je kršitelja kmalu prijela in ju pripeljala na policijsko postajo. Šlo je za mlajša Šentjurčana, ki sta si kratek čas delala s hrupom podiranjem posod. Ugotovljeno je bilo, da je to počel samo eden, drugi pa mu je pri tem dajal moralno podporo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog. Po odhodu s policijske postaje sta družno pospravila posode in smeti.

TATVINA DENARJA
Dne 2. 9. 2009 smo prejeli obvestilo o tatvini denarja starejši občanki v Loki pri Žusmu. Neznani storilci so izkoristili neprevidnost starejše osebe in ji ukradli okoli 300 EUR. V zvezi z dogodkom ponovno opozarjamo, da v bivališče ne spuščajte nepoznanih oseb, ki lahko storijo tatvino. V primeru obiska pa si je potrebno zapomniti osebni opis osebe, vozilo ali registrsko številko.

MOTENJE POČITKA
V mestu Šentjur ponoči v glavnem vlada tišina in ljudje počivajo. Na C. Miloša Zidanška pa so se nastanili športniki, ki nočejo razumeti krajanov, da želijo ponoči počivati in jih preglasna glasba ponoči moti. Ker se na opozorila sosedov niso odzvali, se bodo morda na globe, ki jim jih je izrekla policija.

NAJDEN AVTOMOBILSKI KLJUČ
Na parkirišču trgovine Akvonij je bil najden kontaktni ključ za vozilo znamke Citroen. Zraven ključa je še obesek. Lastnik lahko ključ prevzame na Policijski postaji Šentjur.

NASILJE V DRUŽINI
Žalostna zgodba, ki vsebuje družinsko nasilje, se je ponovno pripetila v Šentjurju. Pijan moški je prišel ponoči domov. Pri tem je pričel razgrajati ter pretepati partnerko in otroke. Policisti so mu takoj izrekli prepoved približevanja, preiskovalni sodnik pa je ukrep podaljšal za 10 dni. Ko je kršitelj ugotovil, da so policisti pri svoji odločitvi nepopustljivi, se je nad svojimi dejanji zamislil tudi sam in jih je pričel obžalovati, vendar prepozno. Družina, ki se ponoči prebudi zaradi udarcev pijanega očeta, se boji naslednje noči, trepeta ob ropotu, ki ga povzroča sapa, in nasilništva nikoli ne pozabi.

OSTAL BREZ MOTORNEGA KOLESA
V času nedeljskega kosila so policisti v Gorici pri Slivnici ustavili voznika motornega kolesa. Ker so policisti že večkrat neposredno ugotovili, da se vozi pijan in brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo sedaj tudi zasegli. O uničenju oziroma vrnitvi bo odločal sodnik.

TATVINA NAFTE IN GRADBEBEGA MATERIALA
V ponedeljek je delovodja z delovišča v bližini Planine obvestil policijsko postajo, da so neznanci ponoči iz treh delovnih strojev ukradli nafto. Naložili so tudi cement, ki so ga prav tako odtujili. Ker so bili na delu ponoči, prav gotovo ne bodo betonirali čez dan. Občane pozivamo, da naj ne kupujejo gorivo sumljivega izvora, ali cementa od sumljivih trgovcev.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP