Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

6. 9.: Več filmu, gledališču


Silnice kulturnega razvoja v šmarski občini so bile doslej najbolj uperjene v razvoj knjižničarstva, že obstoječa tradicija organiziranja likovnih razstav se je okrepila še s slikarsko kolonijo v Bistrici ob Sotli in nekaterimi razstavami ob Kozjanskem kulturnem tednu, gledališka dejavnost je bila usmerjena predvsem v organiziranje gledališkega abonmaja, manj pa je bilo storjenega za film in gledališče kot lasten soustvarjalni delež.
Ker smo se o razvoju knjižničarstva in likovni dejavnosti še posebej pisali, poglejmo stanje drugih dejavnosti. Na filmskem področju so rezultati tako minimalni, da skoraj ne moremo govoriti o dejavnosti. Nov kulturni dom z redno projekcijo in organiziranim pristopom filmskega gledališča je že pričel orati ledino.
Na gledališkem področju čaka šmarske kulturnike dovolj dela. Trenutno je v občini 6 aktivnih skupin, ki poprečno v letu pripravijo 15 predstav. Boljše stanje si lahko obetamo z uvedbo poklicnega delovanja predstavnika ZKO za šmarsko občino.
Na področju investicij je slika zelo optimistična. Nov kulturni dom je bil zgrajen v Šmarju pri Jelšah in Kostrivnici, pa v Lesičnem, Mestinju, Podčetrtku, Rogaški Slatini in v Šentvidu (ponekod so z gradnjo šele pričeli), obnovili pa so ga v Zibiki.

Novi tednik, 6. 9. 1979