Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Utrinki z dneva podjetništva

V sredo, 22. aprila 2009, je v Podjetniškem inkubatorju Rogaška Slatina potekal zanimiv dan za podjetnike in podjetnice ter vse, ki to želijo postati. Veliko število zbranih, je na Podjetniškem dnevu izvedelo obilo novih informacij, ki bodo marsikomu v pomoč pri odločitvi za podjetniško pot ali za izvedbo predvidenih investicij.

Na Dnevu podjetništva, ki ga je RA Sotla pripravila v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina, so strokovnjaki predstavili aktualne razpise za pridobivanje ugodnejših finančnih virov za investicije v podjetništvo in zbrane seznanili, kakšne vzpodbude lahko pričakujejo ob odločitvi za podjetniško pot. Slovenski regionalno razvojni sklad je pripravil predavanje o cenejših kreditih za investiranje, predstavljeni so bili aktualni razpisi Ministrstva za kmetijstvo, s poudarkom na podpori ustanavljanju in razvoju mikro podjetij, predstavnica JAPTI-ja je predstavila vzpodbude za podjetnike začetnike, zanimiva je bila tudi tema Slovenskega okoljskega javnega sklada, o cenejših virih za investicije v okoljske naložbe, kot novost pa se je predstavila družba tveganega kapitala, SEED kapital, s predstavitvijo o financiranju podjetij z lastniškim kapitalom.

Delavnica se je izkazala za nadvse vzpodbudna in uspešna, tako lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo še kakšen podoben podjetniški dan in nove podjetniške investicije na območju Obsotelja in Kozjanskega.

Utrinki iz Dneva podjetništva: