Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Zgornjem trgu v Šentjurju bo razpadajoče poslopje nadomestil nov objekt, ki bo obogatil turistično ponudbo kraja


Na Zgornjem trgu v Šentjurju bodo kmalu z novim projektom nadomestili razpadajočo stavbo, in s tem obogatili turistično ponudbo Šentjurja.

Več kot 800 tisoč evrov vreden projekt bo zaključen v prihodnjem letu.

V pondeljek je župan Občine Šentjur Marko Diaci podpisal pogodbo za gradnjo novega lesenega objekta na Zgornjem trgu. S tem bodo podrli in nadomestili obstoječ dotrajan objekt, ki je bil nekdaj gospodarsko poslopje. Na tem mestu bo postavljen nov lesen objekt, ki bo predstavljal vstopno točko za turiste in obiskovalce, saj bo vseboval digitalno predstavitev Zgornjega trga v preteklosti.

Tako bo izgledala notranjost novega objekta; vir foto: Občina Šentjur

Zgradba bo služila kot večnameska nadstrešnica za razne prireditve, ki se bodo lahko odvijale tako v pritličju, kot tudi v pokriti etaži pod streho. Nadstrešnica tudi v zgornjem nadstropju ne bo zaprt objekt. Prireditve, kot so birme, poroke in drugi dogodki, boto tako še vedno potekale na prostem, vendar pod streho. To bo omogočilo lažjo izvedbo dogodkov, kot sta Šentjurjevo in Miklavžev sejem, tudi ob slabem vremenu.

V novi stavbi se bodo nahajale sanitarije s shrambo in površina za postavitev enostavnega gostinjskega pulta, če se bo ta rabil za prireditve. Nova pridobitev bo prilagojena gibalno oviranim osebam, saj je zanje predvidena namestitev stopniščne dvižne ploščadi.

Isti dan je župan s podjetjem Halomojstri in predstavniki gasilcev podpisal pogodbo za gradnjo novega gasilskega doma v Planini pri Sevnici. Več o tem preberite tukaj.
Pogled na objekt s parkirišča; vir foto: Občina Šentjur
Objekt bo pripomogel k desezonalizaciji turizma

V novi zgradbi bodo postavljeni trije elementi digitalizacije. Ti so holografska projekcija na tla, foto okvir z obogateno resničnostjo in interaktivni peskovnik. V okviru projekta bodo razvili tudi nove produkte za turiste in nadgradili obstoječo ponudbo. Izdelali bodo tudi spletno trgovino s spominki TIC Šentjur. Nov objekt bo obiskovalcem namenjen skozi celotno leto, kar bo pripomoglo k večjem turističnem obisku v manj obiskanih mesecih.

Na javnem razpisu je bilo za gradnjo izbrano podjetje SGP Kograd IGEM ZOD. Dela se bodo pričela v kratkem, investicija v vrednosti dobrih 840 tisoč evrov pa se naj bi zaključila v avgustu 2025.

To je objekt, ki ga bodo kmalu podrli; foto: Google Street View