Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Frecetove jaslice v Dobjem znova na ogled


Od prejšnje nedelje so v Dobjem, v objektu ob glavni cesti, nasproti gostilne Pri Olgi, znova na ogled velike jaslice, ki so tam dobile dom v lanskem letu. Prej so dve desetletji svoje poslanstvo opravljale pri Žličarjevih v Šentjurju.

jaslice_dobje_total_2017Pri njihovi pripravi so sodelovali člani družine Petra Freceta, na pomoč pa sta priskočila še dva soseda. Dela za letošnjo postavitev pa so začeli sredi novembra. Podobno kot Žličarjeve jaslice je tudi tu mogoče videti veliko različnih motivov, vse skupaj pa je razstavljeno na okoli 50 kvadratnih metrih površin, ki so razmeščeni v vseh kotičkih razstavnega prostora. Postavljenih je okoli 120 figuric, za razliko ob Žličarjevih jaslic pa je nekoliko drugače rešena predstavitev miniinfrastrukture, saj električna napeljava ni speljana po “nadzemnih” žicah oz. drogovih, ampak je “vkopana” pod površino.

jaslice_dobje_zunaj_2017Letošnja največja novost je upodobitev Dobja od Trat do vaškega trga. V nedeljo, 24. decembra, se ob 15. uri obeta kulturno obarvan program z nastopom domačega tamburaškega orkestra in pevskega zbora.

Frecetovi so v božičnem slogu opremili tudi objekt, kjer domujejo jaslice. Notranjost objekta si je mogoče do svečnice med delovniki ogledati med 16. in 20. uro, med vikendi pa od 9. ure naprej.

bR