Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 17. 5. 2017


Najden denar na bankomatu

Dne 10. 5. 2017 je občan na PP Šentjur prinesel denar, 70 evrov, ki ga je našel v reži bankomata v TC Mercator Šentjur. Policisti iščemo lastnika denarja, da mu denar vrnemo.

Prometna nesreča z udeležbo motorista

Policisti PP Šentjur smo dne 11. 5. 2017 obravnavali prometno nesrečo v kateri se je hudo telesno poškodoval voznik motornega kolesa. Prometna nesreča se je zgodila v Črnolici, voznik motornega kolesa je izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in padel preko ograje ter se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Celje.

Tatvina denarnice v trgovini Lidl

Oškodovanka je dne 10. 5. 2017 prijavila, da ji je neznanec v trgovini Lidl v Šentjurju ukradel denarnico z dokumenti in 30 evri gotovine. Policisti smo sprejeli prijavo in tatvino preiskujemo.

Istega dne smo prejeli še eno prijavo tatvine denarnice in mobilnega telefona, ki se je zgodila dan prej na rezervnem nogometnem igrišču, in sicer je prijavitelj povedal, da so denarnico in mobilni telefon ukradli sinu, ki je bil tam na treningu. 

Prometna nesreča s hudimi poškodbami v Goričici

Policisti PP Šentjur smo bili dne 12. 5. 2017 napoteni v Goričico, kjer se je zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega prehitevanja, v nesreči pa je bila ena oseba hudo telesno poškodovana. Ogled kraja prometne nesreče so prevzeli kolegi iz Postaje prometne policije Celje, policisti PP Šentjur pa smo jim nudili pomoč.

Istega dne smo bili obveščeni, da je voznik tovornega vozila tujih reg. številk zapeljal v podvoz pri zdravstvenem domu, kljub temu, da mu znak od križišča pri kmetijski zadrugi to prepoveduje zaradi omejene višine, zaradi česar je s tovornim vozilom trčil v nadvoz (preko poteka glavna cesta). Voznik je bil na kraju zaradi neupoštevanja prometnega znaka oglobljen. Pomoč pri sporazumevanju je policistom nudila uradna prevajalka za romunski jezik.

Tatvina mobilnega telefona v Ljutomeru

Na PP Šentjur je dne 12. 5. 2017 prišla oškodovanka in prijavila tatvino mobilnega telefona, ki se je zgodila v Ljutomeru. Policisti smo prijavo sprejeli in jo bomo odstopili v reševanje pristojni policijski postaji Ljutomer.

Dva trčila v isto srno

Dne 12. 5. 2017 je voznik osebnega avtomobila poklical na OKC PU Celje in povedal, da je v Trški Gorci trčil v srno. Patrulja PP Šentjur, ki je bila poslana na kraj, je ugotovila, da je en voznik zbil srno, nasproti vozeči voznik pa je nato srno prevozil. Oba sta si pri tem poškodovala vozili. Voznik, ki je poklical OKC, je vozil pod vplivom alkohola, zato mu je bil izdan plačilni nalog in mu prepovedana nadaljnja vožnja.

Prometna nesreča

Dne 13. 5. 2017 smo policisti PP Šentjur obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila na območju PP Celje, v Prožinski vasi. Prometna nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je zaradi tega trčil v drugo vozilo. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Spor med nekdanjima zakoncema, prijavljena tatvina

Dne 13. 5. 2017 je oškodovanec prijavil tatvino pogonske (kardanske) osi in kosilnic na posestvu, ki ga uporablja njegova nekdanja soproga. Sprejeta prijava sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba oziroma poročilo na tožilstvo v Celju.

Istega dne smo bili obveščeni o tatvini 6 dreves iz gozda v Vezovju. Oškodovanec je podal prijavo vendar odstopil od pregona neznanega storilca.

V popoldanskih urah 13. 5. 2017 smo bili obveščeni o nasilju v družini. Patrulja PP Šentjur, ki je odšla na kraj je osumljenemu KD Nasilje v družini izrekla Ukrep prepovedi približevanja, po zbranih obvestilih pa bo zoper njega podana še kazenska ovadba na tožilstvo v Celju. To je že deveti izrek ukrepa letos.

Pijan povzročil trk

Dne 14. 5. smo bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Kalobju, v kateri se je eno vozilo prevrnilo. Patrulja PP Šentjur, ki je opravila ogled kraja prometne nesreče, je na kraju ugotovila, da je voznik, povzročitelj prometne nesreče pod vplivom alkohola in da za vožnjo vozila nima vozniškega izpita. Obveščena je bila dežurne državna tožilka, ki se je odločila, da se prometna nesreča obravnava kot kaznivo dejanje Nevarna vožnja. Policisti bomo zoper voznika na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Tatvina kardanske osi

Policisti smo dne 15. 5. 2017 prejeli prijavo tatvine kardanske osi. Prijavitelj je povedal, da je imel kardansko os na prostem, in sicer nezavarovano. Od pregona storilca je po prijavi odstopil. Tožilstvo bomo o tatvini obvestili z dopisom.

Odkrita v Nemčiji ukradena počitniška prikolica

Policisti smo bili dne 16. 5. 2017 obveščeni, da je občan želel kupiti počitniško prikolico v Šentjurju in ugotovil, da je bila le ta pred časom ukradena v Nemčiji. Policisti smo prikolico zasegli, preko nemških varnostnih organov pa preverjamo, ali je zadeva še aktualna. O najdbi ukradene prikolice bomo na podlagi informacij iz Nemčije o tem obvestilo tožilstvo v Celju s poročilom ali kazensko ovadbo.

Ni ustavil policistom

Policisti PP Šentjur smo 16. 5. 2017 ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Renault Twingo, ki ni ustavil, temveč je z vožnjo nadaljeval (bežal), policista v patrulji pa sta ga z vozilom zasledovala in še večkrat ustavljala s sireno in modrimi lučmi, in sicer kar nekaj kilometrov, ko pa je zapeljal izven vozišča, sta zaradi slabe poti sledenje nadaljevala peš. Vozilo v okvari sta našla v gozdu, voznika in njegovih dveh potnikov ni bilo več v bližini. Najdene predmete v vozilu sta zasegla, voznik, ki ga policista poznata, bo prejel plačilni nalog.

Varnost kolesarjev

Od 15. 5. 2017 naprej bo potekala akcija usmerjena za varnost kolesarjev, kot tudi ugotavljanju njihovih kršitev, v cilju preprečevanja prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Svetujemo, da ste s svojim obnašanjem in vožnjo vzor svojim najmlajšim in bližnjim, ki se šele učijo pravil obnašanja v prometu in so jim posledice v prometnih nesrečah tuje.

 

Pripravil: Herman Gosnik, policist I.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Bojan Šipek

Pomočnik komandirja PP

Višji policist vodja izmene II

polovicka_celje_klik