Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podjetnika s KiO Franc Jager in Franc Pišek med stotimi najbogatejšimi Slovenci


najbogatejsi_2016_3Revija Manager že desetletje objavlja lestvico sto najbogatejših Slovencev. Tudi letošnja prinaša nekaj novosti, kar pa ne velja za sam vrh. Letošnjo lestvico so zaznamovali večji skoki vrednosti premoženja posameznikov, prag za vstop na letošnjo lestvico pa se je v primerjavi z lanskim dvignil za 2,5 milijona evrov in se začne pri 17,6 milijona evrov.

Najbogatejša Slovenca ostajata ustanovitelja in največja lastnika podjetja Outfit7 Iza in Samo Login, ki tako že četrto leto zapored z ocenjenim premoženjem na 699 milijonov evrov (lani 855, torej 18-odstotkov več!) ostajata na čelu lestvice 100 najbogatejših Slovencev.

Drugo mesto letošnje lestvice zaseda Joc Pečečnik, največji lastnik skupine Interblock (lani 4.), ki se je na vseh dosedanjih lestvicah uvrstil med 20 najbogatejših Slovencev. Njegovo premoženje je ocenjeno na 255 milijonov evrov oz. šest odstotkov več kot lani.

Tretje mesto zasedata Tatjana in Albin Doberšek, ustanovitelja nemškega družinskega podjetja Engineering Doberšek, ki sta lani zasedala peto mesto. Njuno premoženje je ocenjeno na 222 milijonov evrov, štiri odstotke manj kot lani.

Na lestvici najbogatejših podjetnika s Kozjanskega in Obsotelja

Letos izpostavljamo najbogatejša z območja, ki ga naš portal pokriva – to sta Franc Jager, direktor družinskega podjetja Jagros in lanskoletni novinec Franc Pišek, lastnik podjetja Pišek – Vitli Krpan.

images_slike3_ured7_vplivni_jager franc 2012
Franc Jager

Franc Jager, ki se redno uvršča na našo lestvico najvplivnejših, je na lanski lestvici revije Manager s 46,1 milijoni evrov vrednim premoženjem zasedal 19. mesto.

Premoženje v letu 2016 je ocenjeno na 57 milijonov evrov, v primerjavi z 2015 za kar 24-odstotkov več, kar ga uvršča na letošnje 14. mesto. Jagrovi so že drugo leto zapored najbogatejša trgovska družina v Sloveniji.

Družinsko podjetje Jagros v svojih več kot 35 poslovalnicah zaposluje skoraj 500 ljudi, približno 70 več kot lani.

Franc Pišek
Franc Pišek

38. mesto (lani 58.) pa letos zaseda lanskoletno presenečenje med stoterico najbogatejših Slovencev, podjetnik iz Šmarja pri Jelšah Franc Pišek, lastnik podjetja Pišek – Vitli Krpan, ki proizvaja kmetijske stroje, namenjene gozdarstvu. Tudi Franc Pišek se redno uvršča na lestvico najvplivnejših na Kozjanskem in Obsotelju.

Začetki družbe, ki kar 80 odstotkov izdelkov izvozi v tujino, segajo v leto 1972. Premoženje je ocenjeno na 29,1 milijona evrov, kar je 34-odstotkov več kot lani (21,7 milijona evrov).

Vir: Manager

Foto: arhiv Kozjansko.info in colourbox