Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Podčetrtani so se vrnili v igro za prvo ligo


kk podcetrtekObmočje Kozjanskega in Obsotelja ima v tej sezoni dva odlična prvoligaša, v naslednji pa se lahko konkurenci pridruži še ekipa iz Podčetrtka. Po odličnih predstavah v 2. SKL in osvojene 2. mestu, sedaj varovanci Borisa Zrinskega sodelujejo v kvalifikacijah za prvo ligo, kjer so na drugi tekmi ugnali polzelske Hopse, na lestvici pa imajo vse ekipe sedaj enako število točk.

Podčetrtani so odlično odprli tekmo in v prvi četrtini povedli za 18 točk. Sredi druge četrtine so domači vodili že za 21, potem pa so Savinjčani do polčasa prišli na ducat točk zaostanka. Gostje so se najbolj približali dve minuti do konca, ko so bili zadaj le za 4 točke, a so termalci na koncu zanesljivo zmagali.

TERME OLIMIA PODČETRTEK : HOPSI POLZELA 77:69 (29:12, 18:23, 18:16, 12:18)
Remus 18, Štruc 13, Žvan 11, …

Boris Zrinski, trener Term Olimia Podčetrtek: “Moram reči, da smo na to tekmo gledali kaz z nekaj strahu, saj so Hopsi izjemno visoki. Na koncu smo ravno mi preko te višine prišli do uspeha. Izredna borbenost in veliko število točk v prvem polčasu so nam dali potrebne samozavesti in kljub padcu v naši igri v drugem polčasu smo zasluženo zmagali.”

Vladimir Rizman, trener Hopsov Polzele: “Terme Olimia so nas nadigrale v vseh segmentih igre. Igralcem sem cel teden dopovedoval eno, delali pa so povsem drugo. Zmaga domačinov je povsem zaslužena. Našim igralcem sem v slačilnici povedal, da naj si na posnetku pogledajo nasprotnike, predvsem njihovo voljo in borbenost za klubski grb, ne pa da na igrišče vkorakaš igrati zvezdo. Sedaj smo se spravili v zanimiv položaj. Čestitke še enkrat Podčetrtčanom za športno in korektno igro ter zasluženo zmago. Igrali so pošteno in izkoristili svoje priložnosti. Za naše fante pa resnično upam, da se bodo zamislili nad svojim odnosom do igre, za katero predvidevam, da jo imajo zelo radi. Košarka se igra na igrišču, nobena zmaga pa ne bo prišla sama od sebe.”

Ostala tekma

VZAJEMCI LASTOVKA : ELEKTRA ŠOŠTANJ 79:78

Lestvica

1.

Hopsi Polzela

2/2

6

2.

Elektra Šoštanj

2/2

6

3.

Terme Olimia Podčetrtek

2/2

6

4.

Vzajemci Lastovka

2/2

6

Naslednja tekma bo prav tako v Podčetrtku, in sicer bo v petek, 22. maja, ob 20. uri srečanje z Elektro Šoštanj.