Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustna nedelja na Virštanju (foto)


Minulo nedeljo so na Virštanju pripravili tradicionalno pustno rajanje. Pustovanja pred Domom krajanov se je udeležilo približno dva ducata mask, ki so napovedano slabo vreme pregnali in v rajali v prekrasnem sončnem vremenu.

V začetku nekoliko zadržane maškare so s pomočjo organizatorjev dogodka (TKD Virštanj in KS Virštanj) in ob zvokih glasbe kmalu zaplesale in pričarale pravo pustno vzdušje. Videli smo rdeče kapice, kavboje, ninjo, okostnjaka, miško, klovne, princesko, indijanko, čarovnico, starca in nekatere druge maškare. Na dogodku naj bi bil prisoten tudi župan občine Podčetrtek, vendar nismo povsem prepričani, je pa ena izmed maškar zatrjevala, da je župan. Vabljeni k ogledu naše galerije fotografij, morda boste med maškarami odkrili župana (klik!).

Rdeče kapice so pozirale pred objektivi
Rdeče kapice so pozirale pred objektivi

Dodatno vzpodbudo za ples in petje so maškare dobile ob napovedi organizatorjev, da bodo najizvirnejše in posebne maškare prejele nagrade. 

Vsi udeleženci in obiskovalci smo se lahko posladkali s krofi, odžejali s čajem in se pogreli s kuhanim vinom. Nagrade so po oceni stroge žirije prejeli ninja, okostnjak in gusar, rdeča kapica in najmlajša udeleženka pustnega rajanja, miška, ki je pred kratkim dopolnila 13 mesecev.

Skupinska fotografija, žal so nekatere maškare odšle pred koncem rajanja na Virštanju
Skupinska fotografija, žal so nekatere maškare odšle pred koncem rajanja na Virštanju

Vabljeni k ogledu fotografij, ki smo jih posneli na pustnem rajanju na Virštanju (klik!).

t/f: Egon Horvat